BadkamerTipsWonen

Lekkage in de badkamer, help!

lekkage in de badkamer

Een lekkage in de badkamer is een serieus probleem wat iedereen wil voorkomen. Het opsporen en oplossen van zo’n probleem is niet goedkoop, maar je wilt graag dat het professioneel verholpen wordt. Wacht je te lang? Dan kan lekkage leiden tot grotere problemen zoals schimmel, houtrot en gezondheidsproblemen. Lees in dit artikel hoe je een lekkage in de badkamer opspoort, laat repareren, maar ook hoe je in de toekomst een lekkage voorkomt.

Lekkage in de badkamer opsporen

Lekkage in de badkamer is de meest voorkomende lekkage in huis. Door juiste installatie van je douche is een lekkage vaak te voorkomen. Hierdoor hoef je niet onnodig een loodgieter en tegelzettersbedrijf te laten komen. Is er eenmaal lekkage, dan kun je zelf onderzoeken waar deze zit. Maar houd er rekening mee dat lekkages soms daar zitten waar je ze niet verwacht. Heb je vochtplekken in de badkamer, dan kan dit ook aan het dak liggen bijvoorbeeld. Heb je pas een nieuw dak laten plaatsen, dan is de kans groot dat je het lek niet in de badkamer moet zoeken.

Zelf badkamer lekkage opsporen

Wil je zelf het lek in je badkamer opsporen, volg dan de volgende stappen:

  • Controleer de rozetten van de kraan door deze te verwijderen en te kijken of erachter goed is gekit en er geen opening of scheurtjes zitten.
  • Controleer het voegwerk tussen tegels op scheuren en ontbrekend of loszittend voegwerk.
  • Controleer ook direct of de kitnaad tussen de muur en de vloer nog intact is. Controleer met name de kitnaden rondom bad en douche.
  • Om de afvoer van bad en douche te controleren kun je deze openbreken, of lekdetectie kleurstof gebruiken. Wanneer je dit in de afvoer stopt en de vochtplekken verkleuren, dan weet je dat het aan de afvoer ligt.
  • Door ’s ochtends voor werk en ’s avonds vlak na werk de waterstand te controleren kun je de aanvoerleidingen controleren. Is de aanvoerleiding naar een van de kranen in de badkamer lek, dan is er overdag water verbruikt terwijl je weg was.

De lekkage professioneel laten repareren

Een loodgieter kan een lek nog eenvoudiger en zonder hak- en breekwerk opsporen dankzij jarenlange ervaring en de nieuwste lekdetectie technieken. Door thermografie, kleurstofdetectie, vochtmeting en endoscopie is een lek nauwkeurig op te sporen. Schakel je een professionele loodgieter in, dan ben je verzekerd van een goede oplossing en heb je geen onverwachte kosten achteraf door een verkeerd gelopen reparatie.

Controleer dus eerst je badkamer volgens de stappen die in dit artikel beschreven staan en schakel voor reparatie een ervaren loodgieter in. Vaak heb je in zo’n geval garantie op de reparatie en ben je snel van het lek in de badkamer af.

Geef een reactie