Duurzaam

Betaalbare zonwering in verschillende kleuren

Betaalbare zonwering in verschillende kleuren

Na de stijging in de energieprijs afgelopen jaar geven we liever geen geld meer uit aan een slurpende airco. Gelukkig zijn er vandaag de dag genoeg alternatieven om je huis te koelen die een stuk betaalbaarder zijn. In dit blog vertellen we je graag meer over screens met zuignappen: op maat gemaakte zonwering die je zelf eenvoudig kunt monteren en die geen stroom verbruikt. De screens zijn in veel verschillende trendy kleuren verkrijgbaar en dus is er voor ieder wat wils. Uiteraard is het belangrijk dat de kleur aansluit op het interieur, maar ook de manier van plaatsen en de plaats hebben invloed op de kleurkeuze. Plaatsing aan de buitenkant van het raam vraagt namelijk om andere kleuren in vergelijking met plaatsing aan de binnenkant van het raam. Hoe dat precies zit, lees je in dit blog.

Lichte tinten

Een lichte kleur, zoals wit, boulder (lichtgrijs) of beige, zorgt voor een heldere uitstraling, wat de esthetiek ten goede komt. Maar daarnaast is het ook in praktische zin een goede keuze. Een lichte kleur weerkaatst namelijk het licht waardoor de warmte niet verder komt dan het doek. Dat is met name handig wanneer je het doek aan de binnenkant van het raam plaatst, wat bijvoorbeeld het geval kan zijn bij een dakraam of zolderraam.

Donkere kleuren

Wanneer je de screens aan de buitenkant van het raam plaatst, raden we aan om voor een donkere kleur te kiezen, zoals zwart, antraciet of taupe. Deze kleuren absorberen de warmte waardoor de warmte niet verder komt dan het doek. Daardoor blijft de ruimte koel en comfortabel. Er is hierop één uitzondering en dat zijn niet-verticale ramen. Bij niet-verticale ramen kan het namelijk voorkomen dat het doek het raam raakt waardoor het doek de warmte doorgeeft aan het raam en het daardoor zijn werking verliest.

Hulp bij keuzestress

Heb je nog twijfels over welke kleur het beste bij jouw raam of huis past? Neem dan gerust contact op met een specialist in zonwering met zuignap. Hij helpt je graag bij het maken van de juiste keuze en houdt daarbij rekening met jouw specifieke behoeften en voorkeuren. Met de juiste kleur zonwering kun jij genieten van een koel huis, zonder je zorgen te maken over een hoge energierekening.

Geef een reactie