InterieurTipsWonen

3 verschillende deuren voor in huis

Unieke loftdeuren.v1

Binnendeuren worden steeds minder als gebruiksvoorwerp gezien. Waar ze voorheen enkel als praktisch werden beschouwd en wegvielen tegen het interieur, mogen ze tegenwoordig echt gezien worden. Een binnendeur mag opvallen, een ware eyecatcher zijn in jouw woning. Binnendeuren hebben een bijzondere decoratieve functie in de huidige Nederlandse woningen. Inmiddels is het aanbod ontzettend divers en kunnen mensen kiezen uit de meest bijzondere deuren in huis. Toch maakt dit grote aanbod de uiteindelijke keuze niet echt makkelijker. Het is zeer gemakkelijk om door de spreekwoordelijke bomen het bos niet meer te zien. In dit artikel hopen we je te inspireren met 3 verschillende deuren voor in huis.

Loftdeuren

Wil je echt een unieke toevoeging aan je woning? Een binnendeur die dat echte ‘wow-effect’ veroorzaakt? Kies dan voor unieke loftdeuren! Een loftdeur past perfect in ieder interieur en is een zeer trendy toevoeging aan het huis. Steeds meer mensen kiezen voor deze unieke deuren om hun interieur mee te verrijken. Een loftdeur kent tevens talloze voordelen. Zo zorgen ze voor een trendy scheidingwand tussen meerdere ruimtes, kennen ze geen beperking en zijn ze in elke ruimte te plaatsen en neemt de deur weinig ruimte in beslag.loftdeuren

Een loftdeur wordt in combinatie met een ophangsysteem bevestigd. Dankzij het ophangsysteem kan je de deur gemakkelijk over een rails heen bewegen. Dit zorgt er voor dat de deur minder ruimte in beslag neemt en de kamer optisch groter lijkt. Deze deuren worden dan ook vaak toegepast in krappe ruimtes. Zo heb je geen last van openslaande deuren in een al (te) kleine ruimte en geniet je optimaal van alle ruimte in huis.

Glazen deuren

De glazen deur is al tijden ontzettend populair en met goede reden: de deur zorgt voor extra licht in huis en veroorzaakt een ruimtelijk gevoel. Vooral in kleine woningen zijn glazen deuren ontzettend populair. Ze laten de ruimte niet alleen optisch groter lijken, maar zorgen er ook voor dat verschillende ruimtes in elkaar overvloeien. Hierdoor geniet je van een lichte woning met een open uitstraling. Daarnaast zijn glazen deuren in alle soorten en maten verkrijgbaar. Ga je voor glazen schuifdeuren voor een ruimtelijke uitstraling of kies je liever voor de traditionele transparante deur om het ruimtelijk aspect te stimuleren?

 

Zwarte binnendeuren

Vroeger waren de binnendeuren overwegend wit. Ze vielen zo mooi weg tegen de rest van het interieur en werden niet als eyecatcher beschouwd. Inmiddels hebben binnendeuren een belangrijke rol binnen het interieur gekregen. Ze vervullen een belangrijke decoratieve functie en mogen dan ook gezien worden. Door deze ontwikkeling zien we dat steeds meer mensen kiezen voor sprekende kleuren. Zwarte binnendeuren zijn bijvoorbeeld ontzettend populair en ook felgekleurde deuren doen het goed. Het draait allemaal om contrast. Als de muren overwegend wit zijn, doe je er goed aan om een zwarte binnendeur te gebruiken. Zo maak je van de deur het pronkstuk van de woning en creëer je een speels effect. Welke kleur je kiest maakt niet zo zeer uit, zo lang het contrast maar goed te voelen is.zwarte deur

Geef een reactie