InterieurSlaapkamerTipsWonen

8x tips bij het inrichten van een babykamer

babykamer inrichten

Verwacht je een gezinsuitbreiding? Begin dan op tijd met het inrichten van de babykamer. Niet alleen omdat dit hartstikke leuk is om te doen, maar ook omdat het meer tijd kan kosten dan je denkt. In dit artikel lees je waar je op moet letten bij het inrichten van de babykamer.

Het wiegje

Het wiegje van je zoon of dochter moet naast dat het er natuurlijk leuk uit moet zien, ook erg praktisch in gebruik zijn. Je moet je kind er gemakkelijk in kunnen leggen en weer uit kunnen halen. Kijk bij de aanschaf van een wiegje ook naar de mogelijk opties en bijvoorbeeld het matras.

De commode

De commode ga je veel gebruiken. Koop een commode die er goed uit ziet en bovendien erg praktisch is. Extra opbergruimte in de commode is erg handig. Ook erg belangrijk: een goed aankleedkussen voor op de commode. Tip: koop een babyfoon of een babyfoon met camera.De commode

Een comfortabele stoel

Op de babykamer zet je altijd een comfortabele stoel. Deze kan je niet alleen gebruiken als je met je kindje wil knuffelen, maar ook bij het voeden. Probeer, indien mogelijk, de stoel te zetten. De meeste webwinkels beschikken over een showroom waar dit mogelijk is.

Voldoende opbergruimte

Al die schattige kleding, cadeautjes en andere spulletjes moet je ergens kwijt. Daarom heb je absoluut voldoende opbergruimte nodig op de babykamer. Zoek je nog naar meubels voor in je baby slaapkamer. Neem rustig de tijd en vergeet vooral niet om de uitgebreide omschrijvingen bij de producten te lezen.

De kledingkast

Een goede kledingkast voor de babykamer biedt voldoende ruimte, is gemakkelijk in te delen en past bij de andere meubels in de ruimte.

De ventilatie

Het is erg belangrijk om de babykamer goed te ventileren. Let wel goed op dat het wiegje van je kindje niet op de tocht staat. Hier kan de kleine namelijk ziek van worden.

De kleur

Met een of meerdere leuke kleuren geef je de babykamer meer sfeer. Je kunt roze of blauw gebruiken in de babykamer, maar ook andere kleuren. Wees creatief!

Zoek je naar mee inspiratie voor de inrichting van een kinderkamer? Op Pinterest vind je ontzettend veel leuke pins.

De verlichting

Naast een hanglamp, kopen de meeste mensen ook een nachtlampje voor op de babykamer. Ligt je kleintje te slapen en wil je even gaan kijken, dan is dit zeker handig. Zonder nachtlampje zie je niets of moet je de hanglamp aanzetten om je kindje te kunnen zien.

Geef een reactie