InterieurTips

Niet meer bang voor behang

Niet meer bang voor behang

We nemen al snel de beslissing om alles wit te verven in ons huis. Natuurlijk is dat lekker handig. Het is goedkoop, je hoeft nergens over na te denken en het past overal bij. Maar persoonlijk is het niet. Mensen komen niet binnen in zo’n huis en zijn weggeblazen door hoe het eruit ziet. Het is tijd om over onze angst voor behang heen te komen. Laten we vooral lekker gek doen met patroontjes en kleurtjes. Want als er ergens karakter in zit, dan is het je huis.

Rustige muren

Dat je behangt hoeft niet gelijk te betekenen dat je muren niet meer rustig zijn. Die rustigheid valt prima te combineren met behang. Soms kun je ook alleen een stuk behangen, of alleen het plafond. Ja dat hoor je goed, zelfs je plafond kun je behangen. Panoramisch behang zorgt er bijvoorbeeld voor dat er meer diepte in je kamer komt. Het lijkt alsof je er doorheen kan kijken.

Lekker gek

Maar schroom niet om lekker gek te gaan met kleur en patronen. Het is overigens bewezen dat veel kleur om ons heen ons gelukkiger maakt. Een barok behang heeft vaak hele mooie patronen en kleuren. Je kan dan de deur ook mee schilderen in dezelfde kleur(en) voor een extra mooi effect. Bloemetjes behang is ook weer helemaal in. En zeker niet zoals je oma het vroeger had, maar tegenwoordig zijn de mooiste moderne kleuren en patronen beschikbaar. Je hebt ze zelfs in vergrijsde tinten.

Een muur met structuur

Het is weer helemaal in. Al dat gladde hoeven we niet meer. We houden van lekker anders. Een muur met structuur is uniek, stoer en zeker niet saai om naar te kijken. Ook geeft het de ruimte gelijk een hele andere structuur. Soms heb je geluk en zit het al in het huis. Je kan het ook laten maken. Maar je kan ook behang aanschaffen met zo’n effect. Je kan voor een subtiele linnenstructuur gaan maar ook relief is mogelijk, zoals bamboe. Er is ook behang dat lijkt alsof het een structuur heeft, maar eigenlijk is dat speling met het licht. Er is dus super veel mogelijk. Meer dan je denkt.

Dé trends van 2021

2021 gaat heel erg om een natuurlijke sfeer, maar met lef. Zoals effen kleuren, denk aan kleuren die je in de woestijn tegen kan komen. En dat in combinatie met patronen en structuren voor dat extra beetje lef. Ook gedeeltelijk door de corona crisis zijn we de natuur meer gaan waarderen. Omdat we de hele dag binnen zitten, en veel meer mensen nu thuis werken is de inrichting belangrijker geworden. Mensen durven meer met hun huis, en hebben de tijd om er aandacht aan te besteden. Ook de corona-trend van het terug in de tijd gaan voor een nostalgisch gevoel druipt door in de behang trend. Retro is helemaal in.

Of je nou gaat voor een gek Barok behang met felle kleuren, of een natuurlijke tint met structuur, alles kan met behang. Zeker niet iets om bang voor te zijn, en het voegt heel veel karakter en dynamiek toe aan jouw ruimte.

 

 

Geef een reactie