Interieur

Je woonkamer inrichten met een klein budget

Je woonkamer inrichten met een klein budget

Ben je net verhuisd of toe aan een nieuw interieur? Dan hoef je niet per se bakken met geld te hebben om van je woonkamer een gezellige plek te maken. Een nieuwe look geven aan je woonruimte kan ook met een klein budget. Kies bijvoorbeeld voor meubels van mangohout. Mangohout is erg betaalbaar, omdat de boom sneller groeit dan bijvoorbeeld een eik. Maar dat is niet het enige, want de houtsoort gaat ook nog eens heel lang mee. Mangohout behoort namelijk tot de hardhoutsoorten en is daardoor erg stevig. Er bestaat van vrijwel elk soort meubel wel een mangohouten variant, dus waar wacht je nog op?

Ruim op

Voordat je nieuwe meubels gaat aanschaffen, moet je eerst opruimen. Vaak bewaren we meer spullen dan we nodig hebben. Het is daarom verstandig om eerst eens rigoureus door je huidige spullen te gaan. Waar hecht je waarde aan en wat gebruik je eigenlijk nooit? Verkoop overbodige meubels en spullen via Marktplaats of Facebook en je hebt gelijk een extra zakcentje om in je nieuwe interieur te steken.

Eindeloos combineren

Met mangohouten meubelen hoef je eigenlijk nooit bang te zijn dat het meubel niet matcht met de rest van je interieur. Door de vele kleurschakeringen in het hout combineert het gemakkelijk met andere houten meubelen en door zijn robuuste karakter past het in zowel een industrieel, een landelijk, als een modern interieur. Vind je hout op hout toch spannend? Dan zijn er ook zwart gebeitste mangohouten meubels. Perfect wanneer je wat meer contrast wilt creëren in je woning.

Makkelijk in onderhoud

Behalve dat meubels van mangohout betaalbaar zijn, zijn ook de kosten voor het onderhoud erg laag. Mangohout verzorgen is namelijk geen hogere wiskunde. Vanuit de fabriek zijn de meubels al voorzien van een beits en bijenwas. Daardoor zijn de meubels beschermd tegen kringen en vlekken en zijn ze gemakkelijk schoon te maken met enkel een vochtige doek. Natuurlijk kan het voorkomen dat er gebruikssporen zichtbaar worden na veelvuldig gebruik van het meubel. Het enige wat je dan hoeft te doen is een nieuw laagje was of beits aan te brengen.

Geef een reactie