TipsWonen

3 tips om meer rust in huis te creëren

Veel mensen verlangen tegenwoordig naar meer rust in huis. Het leven buiten de deur draait op volle toeren. Er wordt aan alle kanten aan je getrokken. Je moet vaak aan zoveel verschillende verplichtingen voldoen dat je hoofd er van duizelt. Er gaat dan ook niets boven een ontspannen avondje op de bank. Thuis moet dan ook een plek zijn om te ontspannen, waar je heerlijk tot rust kunt komen en kunt opladen voor een nieuwe (drukke) dag.

Helaas zien we dat thuis ook vaak een plek is waar onrust heerst, waar je niet kunt genieten van een kopje koffie en waar de sfeer niet optimaal is. Het wordt dan ook hoog tijd om hier verandering in te brengen. In dit artikel geven wij 3 tips om meer sfeer in huis te creëren.

1.         Producten die iets extra’s geven aan speciale momenten

Als je meer rust in huis wilt creëren is het belangrijk dat je over producten beschikt die dit mogelijk maken. Natuurlijk kan je een lekkere loungebank op de kop tikken, maar je kunt ook kiezen voor producten die ogenschijnlijk gewone momenten speciaal kunnen maken. Zo is een kopje koffie met een koekje aan het einde van de dag soms precies wat je nodig hebt om op te laden. Wanneer je de koekjes vervolgens op een etagère van maakjeeigensfeer plaatst, zal dit het moment direct een stuk specialer maken.

etagère

Door van kleine momenten iets bijzonders te maken, zorg jij er voor dat je sneller tot rust komt in huis.

2.         Rustgevende geuren en kaarsen

Wist je dat het reukorgaan van grote invloed is op onze gemoedstoestand? Door de juiste geuren te gebruiken, zal je merken dat je geest en lichaam meer kunnen ontspannen. Het is dan ook niet voor niets dat er vaak speciale geuren bij massages en meditatiesessies worden gebruikt. Ook in huis kan je dit toepassen. Door middel van zogenaamde geurverspreiders zorg jij direct voor een rustgevende sfeer in huis.

Natuurlijk moet je hier ook de omgeving een beetje op aan passen. Enkele mooie kaarsen kunnen het sfeervolle en rustgevende plaatje al snel versterken, waardoor jij van een ultiem rustmomentje kunt genieten.

Rustgevende geuren en kaarsen

3.         Warme kleuren aan de muur

Vooral in de woonkamer willen we vaak uitpakken met kleuren. Hierdoor ontstaat er vaak een bonte verzameling van kleuren aan de muur en in de aanschaf van meubels en accessoires. Wanneer je echter van meer rust wilt genieten, adviseren wij om dit vooral niet te doen. Te drukke kleuren kunnen in de weg staan van een ontspannen gevoel. Ook deskundigen raden bijvoorbeeld vaak aan om warme en neutrale kleuren in de slaapkamers te gebruiken. Dit helpt de geest en het lichaam om te ontspannen. Met warme kleuren aan de muur in de woonkamer bereik je dit zelfde effect.

Neem daarnaast alle tijd om decoratiestukken voor jouw woning uit te kiezen. Ook qua kleurgebruik kunnen deze de ontspannen sfeer in huis versterken. Wanneer je kiest voor de juiste decoraties, zal je al snel merken dat thuis echt een plek wordt om in te ontspannen.

Geef een reactie