Tips

De perfecte afwerking met stenen vensterbanken

De perfecte afwerking met stenen vensterbanken

Vensterbanken zijn niet alleen een plek om leuke plantjes op te zetten of gordijnen boven te hangen; Ze zijn een verlengstuk van je persoonlijke stijl en interieur. Een stenen vensterbank biedt niet alleen een esthetisch voordeel, maar ook een praktisch voordeel: ze zijn sterk, stevig, duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Hier vertellen wij natuurlijk graag wat meer over! 

Duurzaamheid en onderhoud

Stenen vensterbanken zijn een toonbeeld van luxe en verfijning. Ze bieden een tijdloze uitstraling die niet alleen nu, maar ook in de toekomst, een toegevoegde waarde zal zijn voor je interieur. De duurzaamheid is een belangrijk pluspunt; een stenen vensterbank is bestand tegen dagelijks gebruik en behoudt zijn kwaliteit jaar na jaar. Bovendien is het onderhoudsgemak van deze vensterbanken niet te onderschatten; een simpele doek en een mild schoonmaakmiddel zijn voldoende om ze schoon te houden. Maar het begrip “steen” is wel vrij breed. In principe vind je bij NATUURSTEENvakman.nl twee categorieën – natuursteen & composiet – met weer diverse mogelijkheden binnen iedere categorie. 

Natuursteen vs. composiet

Wanneer je een keuze maakt voor het materiaal van je vensterbank, zijn de mogelijkheden divers. Kies je voor natuursteen, zoals marmer, graniet of Belgisch hardsteen, dan kies je voor natuurlijke materialen die elk hun eigen unieke charme en karakteristieke tekening en kleurschakeringen hebben. Elke natuurstenen vensterbank is daarmee een statement van individualiteit en voegt een persoonlijk element toe aan je woning. Als je echter de voorkeur geeft aan een vensterbank die zowel sterk als gemakkelijk in onderhoud is, dan is composiet een uitstekende keuze. Zeker ook indien je op zoek bent naar een wat “egalere” vensterbank op het gebied van kleur(gelijkheid). Deze samengestelde materiaalsoort combineert natuurlijke elementen (fijngemalen natuursteen, marmer of kwarts) met kunstmatige hars en kleurpigmenten om een mooie, sterke, duurzame en onderhoudsvriendelijke vensterbank te creëren. Houd rekening met het verschil tussen marmercomposiet & kwartscomposiet, waarbij marmercomposiet qua duurzaamheid & onderhoudsvriendelijkheid vergelijkbaar is met Belgisch hardsteen en marmer, en kwartscomposiet met graniet. 

Maatwerk vensterbanken

Je kunt bij ons een stenen vensterbank helemaal op maat te bestellen. Je kunt – naast het materiaal / de keur –  ook de precieze afmetingen & de afwerking eenvoudig selecteren. 

Of je stijl nu modern, klassiek of ergens daartussenin is, met de op maat gemaakte vensterbanken van NATUURSTEENvakman creëer je altijd de gewenste sfeer!

Geef een reactie