InterieurTipsWonen

Drie grootste voordelen van een Smart Home

Smart Home

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun huis slim te maken. Dit is natuurlijk niet zonder reden. Met een smart home ga je voor gemak en veiligheid, verhoog je je wooncomfort én ga je voor een hoop extra opties in huis. In deze blog hebben we de drie grootste voordelen van een smart home voor je op een rij gezet.

1. Smart home producten maken je leven makkelijker

Eén van de grootste redenen om zo snel mogelijk wat smart home producten toe te voegen aan je huis is wel omdat deze een hoop gemak bieden en hierdoor je leven eigenlijk een stuk eenvoudiger maken. De apparaten, die je bedient met een app op je telefoon of tablet (of, als je een voice assistant in huis hebt, zelfs met je stem), kunnen namelijk met elkaar communiceren én op elkaar inspelen. Dit betekent dat je slimme gordijnen bijvoorbeeld kan koppelen aan je smart lampen. Worden de gordijnen dus geopend? Dan zorgt de app ervoor dat je lampen stoppen met branden. Zo kun je tientallen processen instellen waarmee het gebruik van al je apparaten geautomatiseerd wordt. Zorg bijvoorbeeld dat het licht in de gang gaat branden als de deurbel afgaat, dat de smart lampen elke avond als je naar bed gaat automatisch uit gaan of dat de temperatuur in huis door je slimme verwarming verhoogd wordt als het kouder wordt buiten. Doordat je dit allemaal niet meer zelf hoeft te regelen, wordt je leven dus comfortabeler.

2. Smart home producten maken je huis veiliger

Ook je huis beveiligen kun je doen met smart home producten. Hoe werkt dit? Plaats bijvoorbeeld smart lampen in huis of in de tuin en zet deze in de avond via de app aan terwijl je zelf niet thuis bent. Een donker huis is namelijk aantrekkelijker voor inbrekers dan een huis waar gewoon licht brandt. Met verlichting kun je inbrekers misleiden als je een avondje bij vrienden zit, maar ook als je twee weken op vakantie bent. Maak bijvoorbeeld schema’s waarmee je kunt zorgen dat de smart lampen elke dag gaan branden als de zon ondergaat en doe zo net alsof je gewoon thuis bent. Dankzij je smart camera of slimme deurbel met video-ondersteuning kun je vervolgens vanaf je vakantieadres op elk moment van de dag bekijken wat er in en om je huis gebeurt. Of gebruik slimme sensoren om in de gaten te houden of er een raam of een deur wordt geopend en er misschien iemand binnenkomt.

smart home producten

3. Smart home producten maken je leven goedkoper

Nóg een voordeel van een smart home: je kunt er een hoop energie mee besparen. In de app kun je namelijk zeer nauwgezet in de gaten houden waar je het meeste energie verbruikt. Hier kun je vervolgens rekening mee houden. Ook een slimme thermostaat toevoegen is een hele makkelijke manier om energie te besparen. Deze houdt namelijk rekening met de temperatuur buiten en andere invloeden in huis en zorgt dat het binnen nooit te warm wordt. Zo zijn er ook veel slimme thermostaten die bijvoorbeeld in de gaten houden of er een raampje openstaat. Als dit het geval is, gaat de verwarming uit. Zo verspil je aanzienlijk minder energie. Goed voor je portemonnee én voor het milieu.

Met een smart home kun je dus een hoop gemak en veiligheid aan je huis toevoegen, terwijl je ook nog eens bespaart op je energierekening. Een goede keuze voor iedereen!

Geef een reactie