Tips

Een volledig nieuwe kast door plakfolie

Een volledig nieuwe kast door plakfolie

Heb je een kast in huis staan welke nog wel goed is maar niet meer jouw stijl? Dan is het pimpen van deze kast een goed idee! Het is milieuvriendelijker om een kast te pimpen dan een compleet nieuwe te kopen. Alleen hoe pimp je een kast op een relatief makkelijke manier? Dat kun je onder andere doen door het gebruiken van plakfolie. Met plakfolie verander je de look in een handomdraai. Het leuke aan plakfolie is dat het in effen kleuren verkrijgbaar is maar ook in leuke printjes. Dit maakt de keuze reuze en voor iedereen is er dan wel iets te krijgen! In deze blog lees je hoe je plakfolie aanbrengt en of het ook weer makkelijk te verwijderen is.

Hoe breng je plakfolie aan?

Zie je het idee van plakfolie wel zitten? Dan is het handig om te weten hoe het precies aangebracht dient te worden. Voor je begint heb je een aantal spullen nodig: rolmaat, rakel vilt, Stanleymes en plantenspuit. Dan nu de stappen voor het aanbrengen van folie:

  • Begin met het opmeten van het te beplakken oppervlak. Snijdt vervolgens het folie op een iets ruimere afmeting. Zo weet je namelijk zeker dat je genoeg hebt.
  • Om het folie goed te laten plakken is het goed dat de ondergrond goed schoon is. Maak het oppervlak goed schoon met warm water en een druppel afwasmiddel. Zo verwijder je al het vuil en eventueel vet.
  • Om het plakken te vermakelijke is het aan te raden folie nat te plakken. Spray daarom de ondergrond nat met een plantenspuit.
  • Op elk plakfolie zit een beschermlaag welke verwijderd dient te worden. Anders komt de lijmlaag namelijk niet tevoorschijn. Verwijder deze niet in zijn geheel maar met stukjes van 10 á 15 centimeter. Zo voorkom je dat het folie aan elkaar kleeft als de gehele beschermlaag eraf is.
  • Dan is het tijd om te gaan plakken. Begin met plakken in een hoek en ga zo verder over de rest van de ondergrond. Zorg dat het folie strak erop komt te zitten.
  • Het water wat eronder zit dient ook weer verwijderd te worden. Dit doe je met het rakel vilt door van het midden naar de zijkant te wrijven. Hierdoor komt het water onder het folie vandaan en zal het gaan hechten.
  • Voor de afwerking kun je nu het te veel aan plakfolie wegsnijden met een Stanleymes. Als je dit alles hebt gedaan kun je genieten van je kast met compleet nieuwe look!

Denk je dat het gebruik van plakfolie precies is wat je zoekt? Neem dan eens een kijkje op www.plakfoliewebshop.nl. Hier is een groot assortiment aan verschillende soorten plakfolies te vinden. Ook de overige benodigdheden kun je bij www.plakfoliewebshop.nl bestellen!

Is plakfolie ook weer te verwijderen?

Het fijne aan folie is dat het ook nog vervangen kan worden. Ben je na een tijdje ook de folie zat en is die aan een frisse look toe? Dan kun je het gemakkelijk verwijderen en een nieuw design aanbrengen. Het is wel zo dat het na een tijd steeds meer vast gaat zitten. Daarom kan het op ten duur moeilijker zijn om te verwijderen. Is dit het geval? Verwarm dat het plakfolie eerst iets met een föhn. Hierdoor wordt de lijmlaag week en kun je het gemakkelijker verwijderen. Eventuele lijmresten kun je verwijderen met stickeroplosser.

Geef een reactie