TipsTuinWonen

Grote polyester bloembakken voor buiten plaatsen, tips voor beplanten en onderhoud

Grote polyester bloembakken voor buiten plaatsen

Grote polyester bloembakken, ze geven iedere tuin direct een andere uitstraling. Maar wist je ook dat polyester ook wel als het wondermiddel der materialen wordt beschouwd? Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer mensen voor polyester plantenbakken in de tuin kiezen. Maar weet jij ook wat de voordelen van deze bloembakken zijn? Hoe je deze moet beplanten en of er speciaal onderhoud nodig is? Nee? Lees dan snel verder, want in dit artikel vertellen we alles wat je moet weten over deze geliefde bloembak van polyester!

Waarom kiezen voor een polyester bloembak voor buiten?

De populariteit voor polyester bloembakken is tegenwoordig ongekend. Ook het assortiment is ontzettend breed. Maar waarom is dit eigenlijk zo? Van welke voordelen kan je genieten als je een polyester bloembak voor buiten aanschaft? Wij zetten de belangrijkste voordelen voor jou op een rijtje:

  • Polyester plantenbakken hoeven niet meer naar binnen als er vorst komt. Sommige bloembakken vertonen scheuren als ze tijdens de vorst buitenshuis blijven staan. Dit komt doordat ze veel vocht opnemen en daardoor kapot kunnen vriezen. Bij polyester is dit echter niet mogelijk, omdat deze in een normaal klimaat bijna geen vocht kunnen opnemen. Daardoor is de kans dat ze scheuren in de winter ook heel klein.
  • Geen maat is te groot! Deze plantenbakken zijn verkrijgbaar in werkelijk alle soorten en maten. Dit heeft vooral te maken met het gewicht van deze bloembakken. Zo zijn ze relatief licht, doorgaans niet meer dan 10 kilo. Hierdoor ontstaan er heel veel mogelijkheden en zijn vrijwel alle afmetingen te maken.
  • Het minimalistische ontwerp van polyester bloembakken voor buiten past precies in onze huidige woon- en tuintrends. Hierdoor zijn ze uitstekend geschikt voor ieder tuininterieur.

Waarom kiezen voor een polyester bloembak

Bloembak van polyester: onderhoud nodig?

Veel mensen vragen zich af of polyester extra onderhoud nodig heeft. We weten inmiddels dat ze ook tijdens de wintermaanden gewoon buiten kunnen blijven staan, maar betekent dit ook dat ze geen extra ondersteuning nodig hebben?

Polyester staat bekend als zeer duurzaam materiaal. Deze geniet van een gemiddelde levensduur van maar liefst 50 jaar! Als we dit vergelijken met bijvoorbeeld een houten plantenbak die slechts 5 jaar meegaat, zie je dat je echt waar voor je geld krijgt. Bovendien heeft polyester geen speciale behandeling nodig. Als het materiaal vuil is geworden, kan je deze eenvoudig met water afspoelen. Bovendien is een bloembak van polyester, als hij echt stukgegaan is, voor maar liefst 95% te recyclen. Een duurzame en milieuvriendelijke oplossing voor iedere tuin!

Beplanting

Waar moet je op letten las je een polyester bloembak gaat beplanten? Allereerst is het belangrijk om te kijken of het water van de plant goed kan weglopen. Is er sprake van een bodem? Zo ja, zitten hier gaten in? Als dit niet het geval is, kan je deze gemakkelijk zelf boren. Als je de bodem vervolgens bekleed met een onkruiddoek, voorkom je onnodig onkruid en kan het water nog steeds weglopen.

Voor welke beplanting je kiest is afhankelijk van de grootte van de bloembak en je eigen persoonlijke voorkeur. Kies bijvoorbeeld voor meerdere grote polyester bloembakken en zet hier vaste planten met verschillende bloeiperiodes in. Zo geniet je het hele jaar door van een bloeiende tuin!

Geef een reactie