TipsVerbouwenWonen

Praktische weetjes over kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn de meest gekochte variant in Nederland. Dat is ook niet zo vreemd als je naar de talloze voordelen van deze kozijnen kijkt. Ze bieden niet alleen de gebruiker ontzettend veel voordelen, maar maken de woning ook nog eens helemaal af. De populariteit van kunststof kozijnen is de laatste jaren explosief gestegen. We zien nog maar heel weinig houten kozijnen pronken op de Nederlandse woningen. Maar waarom is dit eigenlijk? Zeggen we voorgoed vaarwel tegen de houten kozijnen en gaan we binnenkort allemaal over op de kunststof variant? In deze blog geven we je een aantal praktische weetjes over kunststof kozijnen. Ben jij al klaar voor nieuwe kozijnen?

Bespaar energie met kunststof kozijnen

Na het afronden van je zoektocht voor kunststof kozijnen voor Nieuw-Vennep, zal je waarschijnlijk op talloze voordelen gestuit zijn. Maar wist je ook al dat het mogelijk is om energie te besparen door middel van kunststof kozijnen? Houten kozijnen kennen een bijzondere mooie uitstraling en leveren de gebruiker zeker voordelen op, maar ze zijn niet bestand tegen alle weersomstandigheden. De kans is dan ook groot dat je regelmatig last hebt van een felle tochtvlaag in huis of merkt dat de warmte uit huis ontsnapt door de kozijnen. Met kunststof kozijnen is dit voorgoed verleden tijd. Uit onderzoek blijkt dat je tot maar liefst 250 euro per jaar kunt besparen, enkel door de aanschaf van nieuwe kunststof kozijnen! Daarnaast verhoog je hierdoor ook het wooncomfort en zal je energielabel omhoog gaan. Mocht je ooit je huis willen verkopen, kan dit enorm gunstig zijn voor de verkoopprijs!

kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn vrijwel onderhoudsvrij

Het grootste voordeel van kunststof kozijnen is dat deze vrijwel onderhoudsvrij zijn. De kozijnen zijn bestand tegen elke weertype en de verflaag zal minder snel vervagen. Over het algemeen wordt aangeraden om de verf om de 5 tot 10 jaar opnieuw aan te brengen. Dat is tevens ook het enige onderhoud wat de kozijnen nodig hebben, hierdoor is deze ook door de jaren heen een stuk goedkoper dan andere kozijnen. Wil je je kunststof kozijnen zo mooi mogelijk houden? Haal dan regelmatig een natte doek over het kozijn voor de perfecte look!

onderhoudsvrij kozijnen

Veiligheid boven alles

Wil je je huis extra beveiligen en ben je op zoek naar de juiste manier om dit te doen? Dan is het kopen van kunststof kozijnen een stap in de goede richting! Kunststof kozijnen zijn veel moeilijker te ontgrendelen door inbrekers, hierdoor werken ze perfect als inbraakpreventie. Kunststof kozijnen worden dan ook aangeraden door de politie en bevatten het Politie Veilig Wonen Keurmerk. Naast inbraakpreventie werken de kozijnen ook als brandbeveiliging. In tegenstelling tot houten kozijnen is de kunststof variant juist zeer moeilijk ontvlambaar. Bovendien zijn de kozijnen zelfdovend, waardoor de kans klein is dat een brand zich verder verspreidt. Houten kozijnen zullen daarentegen juist de brand bevorderen en dat wil je uiteraard voorkomen!

Kunststof kozijnen kennen talloze voordelen en zijn bovendien ook nog eens beschikbaar in diverse soorten en maten. Ze zijn een ideale toevoeging voor elke woning. Heb jij de keus voor kunststof kozijnen al gemaakt?

Geef een reactie