TipsVerbouwenWonen

De vloer isoleren met schuimbeton: zo gaat dat in zijn werk

vloer isoleren

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun vloer te isoleren met schuimbeton. Ondanks dat deze toepassing al heel wat jaren wordt gebruikt is het voor het grote publiek nog niet echt een bekende term. Beton bestellen kennen we eigenlijk allemaal, maar schuimbeton? Dat is opeens hele andere koek! We weten allemaal dat isolatie van groot belang is voor een gezonde leefomgeving. Tevens helpt het ook je portemonnee, want een goede isolatie draagt bij aan lagere stookkosten en hierdoor een mindere hoge energierekening. Vloerisolatie is de eerste grote stap die je kunt maken om jezelf een hogere wooncomfort te bieden. Let op: schuimbeton is heel anders dan gewoon beton. Wil je toch gewoon beton laten storten? Bekijk dan de site van Mollie Beton, hier bestel je gemakkelijk beton tegen de laagste prijs. Dit is tevens ook een dienst van Faber. In dit artikel leggen we uit hoe een vloer isoleren met schuimbeton eigenlijk in zijn werk gaat en van welke voordelen je kunt genieten.

Vloerisolatie met schuimbeton: hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk?

De eerste stap naar een geslaagde vloerisolatie met schuimbeton is het verwijderen van alle bestaande houten balken. De houten vloer vervangen voor beton is enorm belangrijk om het rottingsproces en vochtproblemen te voorkomen. Daarna wordt de kruipruimte gereed gemaakt, zodat deze gevuld kan worden met schuimbeton. Belangrijk hierbij is dat er na wordt gegaan hoeveel ventilatie er mogelijk is en of dit aan de wettelijke eisen voldoet en dat de leidingen bereikbaar blijven. Met het schuimbeton isoleer je vervolgens niet alleen de vloer, maar ook de kruipruimte. Dit zorgt er tevens voor dat vochtproblemen die naar boven trekken ook verleden tijd zijn. Wist je dat een houten vloer ook gebaat is bij een onderlaag van schuimbeton? Zo verleng je gemakkelijk de levensduur van de vloer en heb je nog langer plezier van de houten vloer.

Voordelen van vloerisolatie met schuimbeton

Nu we weten hoe vloerisolatie met schuimbeton in zijn werk gaat is het ook belangrijk om te weten wat voor voordelen je hier eigenlijk uit haalt. Want laten we wel wezen: het isoleren van de kruipruimte en vloer is een flinke uitgave en daar wil je wel zoveel mogelijk uit kunnen halen. Gelukkig kent schuimbeton talloze voordelen voor de huiseigenaar:

  • Door het gebruik van schuimbeton isoleer je gemakkelijk de vloer. Dit zorgt ervoor dat kou de woning niet kan betreden en dat er ook geen sprake is van warmteverlies. Hierdoor heb je minder hoge stookkosten en dat voel je in je portemonnee! Bovendien is het ook nog eens enorm goed voor het milieu.
  • Met vloerisolatie zorg je voor een hoger wooncomfort. In de winters geniet je bovendien altijd van warme voeten en heb je tevens geen last meer van die nare tocht die altijd langs je benen streek.
  • Je hebt geen last meer van alle vochtproblemen uit de kruipruimte. Zeker bij woningen waarbij de grond altijd enorm vochtig is, is schuimbeton een aanrader. Als de kruipruimte continue vol met water staat zullen de leidingen uiteindelijk beschadigd raken. Ook stijgt de luchtvochtigheidsgraad binnenshuis, waardoor je te maken krijgt met schimmels en houtrot. Dat dit niet goed is voor de wooncomfort en gezondheid hoeven we jou niet te vertellen.
  • Je woning wordt meer waard door vloerisolatie met schuimbeton. Mede doordat dit een zeer milieuvriendelijke toevoeging is aan je woning zal je dit merken aan het energielabel dat aan jouw woning wordt gegeven. Hierdoor is het mogelijk om de woning voor een hogere vraagprijs aan te bieden.
  • Schuimbeton is, in tegenstelling tot veel andere betonsoorten, erg makkelijk om te leggen en is ook sneller droog. De betonlaag kan zelfs in een dag gelegd worden! Dat scheelt een hoop ongemak voor de huiseigenaren.

Geef een reactie