TipsTuinWonen

Wat maakt een aluminium poort zo uniek?

Wat maakt een aluminium poort zo uniek?

Aluminium biedt een zeldzame combinatie van waardevolle eigenschappen. Het is een van de lichtste metalen ter wereld en combineert corrosiebestendigheid met uitstekende sterkte. Daarom hebben aluminium poorten veel unieke eigenschappen die huiseigenaren en bedrijven aanspreken.

Lichtgewicht ontwerpen zorgen voor makkelijke installaties

Aluminium looppoorten zijn zeer licht van gewicht, vooral in vergelijking met smeedijzer of massief hout. Het ontwerp maakt het gemakkelijker te hanteren, vereenvoudigt het proces van het plaatsen van de poorten en dus lagere installatiekosten. 

Mogelijkheid om extreme weersomstandigheden te weerstaan 

Aluminium is zeer goed bestand tegen weersinvloeden, zelfs onder extreme omstandigheden. Zonder angst dat jouw poort gaat roesten of corroderen, kun je jouw eigendom eindelijk beveiligen met een hoogwaardige poort die de tand des tijds zal doorstaan, zelfs voor huizen in kustgebieden.  

Sterker dan je verwacht

Aluminium is misschien niet zo sterk als staal, maar dat wil niet zeggen dat de poort gemakkelijk kan kromtrekken of buigen door gewicht, kracht of hitte. Aluminium is een zeer sterk metaal en uw poort zal jarenlang intact blijven. Aluminiumlegering heeft een hoge treksterkte waardoor de poort in perfecte staat blijft. 

Een bijzonder uiterlijk 

Zoals je zou verwachten, zijn aluminium poorten van hoge kwaliteit verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren, zodat huiseigenaren de perfecte poort voor hun huis kunnen kiezen. Of u nu op zoek bent naar een poort die een bepaald tijdperk weerspiegelt of gewoon een strak ontwerp nodig heeft dat jouw huis de finishing touch geeft, we hebben een grote verscheidenheid aan vormen, stijlen en maten om uit te kiezen. Het is ook vermeldenswaard dat aluminium poorten relatief eenvoudig te onderhouden zijn in vergelijking met hun alternatieven, omdat je ze niet opnieuw hoeft te schilderen of opnieuw te beitsen als ze al zijn afgewerkt met een poedercoating. 

Verklein uw ecologische voetafdruk

Aluminium poorten zijn niet alleen ongelooflijk onderhoudsvriendelijk, ze zijn ook milieuvriendelijk. Aluminium is een van de milieuvriendelijkste metalen ter wereld omdat het oneindig kan worden gerecycled om precies hetzelfde product te maken.

Kostenefficiënt

Aluminium poorten zijn vaak verkrijgbaar tegen een vergelijkbare prijs als houten en smeedijzeren poorten, maar de kans is groot dat je na verloop van tijd geld bespaart met minimaal onderhoud.

Op maat gemaakte ontwerpen

Aluminium is zeer kneedbaar en biedt een hoge mate van ontwerpvrijheid. Daarom open je meteen deuren naar meer ingewikkelde, artistieke en innovatieve ontwerpen, maar ook naar meer minimalistische, eigentijdse stijlen. 

Ideaal voor automatisering

Door te investeren in lichtgewicht, maar toch duurzame en robuuste aluminium poorten, kun je een poortmotor met een lager vermogen gebruiken om de poorten te bedienen. Dit maakt de motoren op zijn beurt energiezuiniger en verlaagt uw elektriciteitsrekening. Een motor met lager vermogen is ook veiliger en een lichtere poort vermindert de belasting van armaturen en scharnieren, waardoor ze langer meegaan.

Geef een reactie