DuurzaamTuinWonen

3 tips voor opbergruimte in je tuin

3 tips voor opbergruimte in je tuin

Het is erg onhandig als je je tuinspullen steeds binnen in je huis moet opbergen als het bijvoorbeeld gaat regenen. Toch is het ook niet goed om alles maar altijd buiten te laten staan. Hierdoor worden ze vies en kunnen bepaalde spullen gaan rotten. Daarom zijn er een aantal andere goede opties om dit op te bergen. Je leest ze in dit artikel.

Tuinkast

Voor kleine spulletjes is er de tuinkast. Dit is ook de goedkoopste optie. Het is een kast, zoals je die ook voor het interieur van je huis kent, maar dan geschikt voor in de tuin. De kasten zijn van houtsoorten gemaakt die bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. Hierin kun je ideaal kleine tuin accessoires in opbergen. Bovendien is het ook gewoon een erg mooi tuinmeubel voor bijvoorbeeld onder je veranda.

Stalen berging

Voor de wat grotere tuinspullen is een stalen berging meer geschikt. Deze duurzame stalen bergingen zijn in verschillende afmetingen verkrijgbaar en vergen geen onderhoud. Ze zijn roestvrij en gaan enorm lang mee. Daarnaast zijn ze ook nog eens erg sterk en zijn ze beveiligd met een goed slot. Hierin zijn je spullen dus veilig en hoef je niet bang te zijn voor diefstal.

Blokhut

Als je heel veel en hele grote spullen wil opbergen, dan is een blokhut meer geschikt voor jou. Dit kleine houten huisje is een ideale opslagruimte voor al je tuinmeubelen, tuingereedschappen en andere tuinmaterialen. Zelfs fietsen kun je er in kwijt. Daarnaast is het ook nog eens een hele mooie toevoeging aan je tuin. Bovendien verveeld een blokhut nooit. Je kunt het namelijk voor meerdere doeleinden gebruiken. Een blokhut is alleen wel de duurste optie.

Geef een reactie