Wonen

Kruipruimte isoleren: mogelijkheden, voordelen & prijs

Kruipruimte isoleren: mogelijkheden, voordelen & prijs

Elke woning beschikt over een kruipruimte. Deze ruimte is er niet voor niets. Het geeft ruimte aan de verschillende leidingen, kabels en buizen. Voorheen was de ruimte dan ook onmisbaar. Inmiddels is dit niet meer het geval. Er zijn verschillende moderne technieken beschikbaar waarmee eenvoudig leidingen doorgetrokken kunnen worden, zonder dat men in de kruipruimte hoeft te zijn. Daardoor wordt de kruipruimte vrijwel onnodig. Bovendien heeft een kruipruimte ook nadelen. Hoewel kou en vocht niet direct de vloer intrekken, zorgt de verslechterde luchtcirculatie en condensatie van het vocht voor toch meer kou en vocht in de woning.

Om deze redenen is de kruipruimte isoleren een verstandige keuze. Op die manier trekt de kou niet naar boven, de woning in, en beschik je over een eenvoudige manier om te besparen op de energierekening. Laten we eerlijk wezen, dat is iets wat we allemaal wel zouden willen in 2022. Met kruipruimte isolatie kan deze rekening tot maar liefst 20% procent omlaag gaan! Zeker de moeite waard!

In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het isoleren van de kruipruimte. Van de verschillende mogelijkheden tot de voordelen & de bijbehorende prijs.

De verschillende mogelijkheden op een rij

Er bestaan grofweg twee verschillende mogelijkheden voor het isoleren van de kruipruimte:

  1. Vloerisolatie

Bij vloerisolatie wordt het isolatiemateriaal aan de onderkant van de vloer geplaatst. Hierdoor blijft de kruipruimte zelf nog wel toegankelijk.

  1. Grondisolatie

Bij de meeste woningen heeft de kruipruimte nog nauwelijks een functie. In dat geval is grondisolatie de beste oplossing. Hierbij wordt bijvoorbeeld van schuimbeton isolatie gebruik gemaakt. De ruimte wordt dan volledig opgevuld met schuimbeton. Er kunnen wel maatregelen getroffen worden, zodat je nog bij verschillende leidingen en buizen kunt komen ná de isolatie.

Welke vorm van isolatie voor jou de beste keuze is, hangt van heel veel verschillende factoren af. Ga gerust in gesprek met een aanbieder van isolerende materialen en onderzoek welke optie voor jou het meest geschikt is.

Prijs

De prijs voor het isoleren van de kruipruimte, hangt van veel verschillende factoren af. Hierbij is met name de keuze voor het isolatiemateriaal van essentieel belang. Gemiddeld betaal je ongeveer 50 euro per vierkante meter. Dit kan echter hoger of juist lager uitvallen. Geheel afhankelijk van jouw specifieke wensen en of je het zelf doet of uitbesteedt. Vraag daarom altijd verschillende offertes op, zodat je meer inzicht krijgt in de prijs en op basis daarvan een keuze kunt maken.

Geef een reactie