TipsTuin

Alle info die jij moet weten over bodembedekkers!

Alle info die jij moet weten over bodembedekkers!

Iedere tuin heeft wel een aantal loze stukken grond in de tuin. Of je nu gebruik maakt van tegels of gras, je kan het nooit compleet opvullen. Hier zijn bodembedekkers een slimme optie voor. Het staat mooi aangezien je die loze plekken opvult, maar is ook nog eens functioneel. Maar hoe werken bodembedekkers precies en wat moet jij er over weten? Dat vertellen wij je hier. Zo weet jij welke opties er zijn en welke bodembedekkers geschikt zijn voor jouw tuin.

Bescherming tegen onkruid en ongewenste dieren

De functie van bodembedekkers ligt vooral in het tegengaan van onkruid en beestjes die je niet in de tuin wil hebben. Onkruid kan niet door een bodembedekker heen komen. Daarnaast is het zo dat bodembedekkers de grond beschermen tegen fel zonlicht. Hierdoor zal de grond niet snel uitdrogen. En in de winter helpt het de grond een handje tegen strenge vorst. Daarnaast helpt het bijvoorbeeld slakken tegen te gaan, die kunnen ook niet door de bodembedekkers heen komen. Daarnaast weert het katten uit je tuin en helpt het insecten om een schuilplaats te vinden.

Vervangen, verteren of laten staan

Let wel goed op dat je sommige bodembedekkers vaker moet vervangen dan de ander. Zo ben je met stenen eigenlijk wel klaar, maar moet je bijvoorbeeld vaker boomschors kopen. Het is maar net wat je voorkeur heeft en wat mooier staat in de tuin. Cacaodoppen zijn bodembedekkers die vanzelf jaarlijks verteren. Hierdoor hoef je niet meer om te kijken naar dit type bodembedekker. Toch is het wel belangrijk om elk jaar nieuwe cacaodoppen te halen, zodat je grond niet kaal komt te staan.

Verdere informatie

Er zijn zoveel soorten bodembedekkers dat het te uitgebreid is om nu toe te lichten. Mocht je nu nog niet weten uit welke soorten bodembedekkers je allemaal kunt kiezen, is het slim om een specialist te benaderen. Zij kunnen je alles vertellen over bodembedekkers en de functies hiervan. Er zijn meerdere specialisten en aanbieders te vinden, bijvoorbeeld 123natuurproducten. Je kan dan al je vragen stellen, zodat je meer te weten komt over allerlei producten. Stel je specifieke vragen aan een specialist en zij kunnen je helpen bij de juiste keuze.

Geef een reactie