InterieurWonen

Een bank kopen: waar moet je op letten?

Een bank is niet meer weg te denken uit de traditionele, Nederlandse woonkamer. Loop maar eens over een meubelboulevard, binnen een half uur heb je honderden banken gezien in alle denkbare kleuren, soorten en maten.  Een bank kopen is heel persoonlijk en als de keuze zo groot is, wordt het er ook niet echt makkelijker op. Ook met een gezin zorgt het kopen van een bank voor een uitdaging. Je moet er immers allemaal goed op kunnen zitten en iedereen heeft zijn of haar eigen mening erover. Met de volgende tips helpen wij jou al een beetje op weg bij de zoektocht naar de perfecte bank.

Kies voor comfort en kwaliteit

Een bank is niet zomaar een uitgave, vaak ben je er een hoop spaargeld aan kwijt. Het is dan ook belangrijk dat hij een tijdje mee gaat. Wij raden dan ook aan om op de aanbiedingen te letten van bekende meubelzaken. Vaak kan je dan voor een leuke prijs een zeer goede bank kopen.
Comfort is misschien wel de allerbelangrijkste eigenschap van een bank. Allereerst is het belangrijk om na te gaan waar je precies naar op zoek bent. Hou je ervan om lekker te relaxen op een bank of zit je meestal rechtop? De laatste optie is immers wel beter voor je rug! Lig je veel liever lekker televisie te kijken? Ga dan voor een mooie lounge of hoekbank. Voor een groter gezin is een bank met aan elke kant een loungestuk aan te raden. Het is tevens mogelijk om te kiezen voor een bank met actieve zit in combinatie met een loungestuk. Je hebt hier de zogenaamde ‘hockers’ voor. Dit is een grote poef die je kan gebruiken om je benen op te laten rusten. Tevens kan je deze gebruiken als extra zitplaats of als salontafel met een mooi dienblad erop.

Loungebank

Ga voor het juiste formaat

Ga vooraf aan je bezoekje naar de meubelzaak eerst eens goed de ruimte in je woonkamer opmeten. Je wilt niet met eens veels te grote of kleine bank thuis komen. Als je een hele grote woonkamer hebt met slechts een tweezitsbank erin, zal de ruimte sfeer gaan missen en ‘te’ leeg ogen. Een te grote bank voor een kleine kamer is natuurlijk helemaal dramatisch, die kan namelijk gelijk een enkeltje retour gestuurd worden. Voorkom teleurstelling en neem de maten goed op. Vraag desnoods aan de verkoper om te helpen bij het vinden van een passend formaat, zo weet je altijd dat je goed zit.

 

Geef een reactie