InterieurVerbouwenWonen

5 haardentrends van dit moment

mooie gashaard

Tijden veranderen en zo ook de trends op het gebied van haarden. Toch is er een duidelijke lijn in te vinden, maar wat is deze lijn? Speciaal voor jou hebben we de huidige trends onder elkaar gezet.

1.         Duurzaam stoken

Door de klimaatverandering, zijn we steeds meer bezig met het milieu. Niet alleen wij als particulieren, maar ook de regering legt steeds meer wensen en regels op wat betreft het verbeteren van het milieu. Zo is het de bedoeling om gebruik van fossiele brandstoffen te verminderen en uiteindelijk de opwarming van de aarde te beperken tot ruim onder de 2 graden Celsius. Een deel van de oplossing hiervoor is om bestaande woningen en gebouwen energiezuiniger te maken. Mensen kiezen daarom steeds meer voor haarden die CO2-neutraal stoken, zoals pelletkachels of CV-haarden.

2.         Een haard voor elke ruimte

Daarnaast is het tegenwoordig minder vanzelfsprekend om de haard in de woonkamer te plaatsen, maar worden plaatsen als keukens en badkamers steeds geliefder. Gezellig in bad bij de haard of eten met vrienden aan de grote eettafel in de keuken met zicht op het knapperende vuur. Mensen zijn steeds meer gehecht aan zulke genietmomenten met familie en vrienden. Een haard in de keuken draagt natuurlijk enorm bij aan deze sfeer.

haard keuken

3.         Natuurlijk vlammenspel

Houdt u van interieur dan is jou vast niet ontgaan dat de natuur veelvoudig terug komt in de huidige woonkamers. Vele planten, houten elementen en groene kleuren komen terug. En hier kan de haardenindustrie niet bij achterblijven. Het vuurbeeld van gas- en elektrische haarden worden steeds realistischer en daarmee natuurlijker. En ook het geluid van knapperend hout van een houthaard wordt regelmatig nagebootst. Kortom, de natuurlijke elementen komen steeds beter naar voren. En dat in combinatie met het gemak van een gashaard of een elektrische haard!

vuur van haard

4.         Apps

Mensen vinden gebruikersgemak steeds belangrijker. Ook de digitale wereld is sterk in ontwikkeling en apps bieden tegenwoordig vele oplossingen voor problemen die mensen ervaren. Zo is het ook mogelijk om een app aan je haard te koppelen voor het regelen van het vuurbeeld of het regelen van de temperatuur in jouw ruimte. Daarnaast kan er een timer worden aangesloten, zodat je, voordat je weg rijdt van je werk, al in de app kan aangeven dat de haard op temperatuur moet zijn wanneer je thuis komt. Zo hoef je nooit in een koud huis thuis te komen!

5.         Roomdividers

Tot slot zien we tegenwoordig veel roomdividers terug in de Nederlandse woonkamers. Een roomdivider splitst eigenlijk één ruimte op tot twee ruimtes. Dit maakt het mogelijk om vanuit twee ruimtes te genieten van het vuurbeeld van de haard.

mooie gashaard

Roomdividers gashaarden bekijken >>

Kortom, er zijn een aantal trends op het gebied van haarden gaande, waarin gemak en de natuur een rode draad zijn.

Geef een reactie