Wonen

Hoe kies je de perfecte vloer voor jouw huis

Hoe kies je de perfecte vloer voor jouw huis

Sta jij op het punt om je huis opnieuw in te richten? Dan weet je dat de vloer zowat het canvas is waarop jouw hele interieur gaat schitteren. Maar hoe kies je nu de perfecte vloer voor jouw huis? In deze blog geef ik je tips om de keuze makkelijker te maken. Laat je inspireren door www.parketloods.nl, want een uitgedacht plan is het halve werk.

Karakter in huis door hout

Mensen zeggen weleens dat houten vloeren een karakter uitstralen. Dat heeft allemaal te maken met het soort hout, de leeftijd en structuur. Maar is dat niet juist prachtig? Een houten vloer ademt leven. Elke plank vertelt een verhaal, of dat nu een robuuste eik is of een fijne esdoorn. Het mooie is: hout gaat mee met de tijd. Het leeft, werkt, en krijgt meer persoonlijkheid met elk jaar dat voorbij gaat.

Strak design door tegels

Laten we even switchen naar een heel ander materiaal zoals tegels. Ideaal voor wie allergisch is voor stof of gewoon van strakke lijnen houdt. Tegels zijn makkelijk in onderhoud en bieden oneindig veel mogelijkheden qua patroon, kleur en afwerking. Koude voeten? Dat los je tegenwoordig makkelijk op met vloerverwarming.

Duurzaam linoleum

Misschien denk je bij linoleum aan de keukenvloer van je oma, maar kijk nog eens goed! Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor linoleum. Dit natuurproduct komt voor in waanzinnige ontwerpen en kleuren, die zelfs passen in het modernste interieur. Bovendien is het duurzaam, makkelijk schoon te maken en comfortabel onder de voeten.

Gemak van laminaat

Laminaat is zo’n beetje de allemansvriend onder de vloeren. Betaalbaar, praktisch, onverwoestbaar en verkrijgbaar in meer varianten dan er smaken ijs zijn bij je favoriete ijssalon. Wil jij een look die nauwelijks te onderscheiden valt van echt hout, maar geen fortuin kost?

Maak zelf de keuze

Hoe mooi al deze opties ook klinken; uiteindelijk moet er gekozen worden. Denk goed na over wat belangrijk is voor jouw thuisgevoel. Ga jij voor warmte en karakter of toch voor strakke lijnen? Is onderhoudsgemak belangrijker dan het authentieke gevoel? En vergeet niet: het oog wil ook wat, maar comfort staat bovenaan.

Het karakter van de vloer

Sommigen willen dat hun huis alle herinneringen laat zien die er gemaakt zijn dat elke voetstap kraakt op het parket, terwijl anderen dromen van moderne rust met gladgestreken oppervlaktes waarop elke stap geruisloos verdwijnt.

Laat je inspireren

Bezoek showrooms en laat je inspireren op internet. Denk eraan, dat welke weg je ook kiest, slijtvastheid belangrijk blijft; tenzij je elk seizoen wilt wisselen van vloer. Dus pak het slim aan; neem de informatie in je op en laat alle ontwerpen op je afkomen voordat je uiteindelijk de beslissing neemt voor jouw nieuwe vloer.

Er zijn zoveel nieuwe mogelijkheden. Bijna elk soort vloer is tegenwoordig ook in een visgraat legmethode verkrijgbaar. Dit geeft je vloer nog meer karakter! Wil je niet hoeven te kiezen tussen stijl of comfort, kijk dan eens naar visgraat vloeren. Deze zijn modern en tijdloos en kunnen precies bieden wat we nodig hebben. Een vloer met design, comfort en karakter.

Geef een reactie