Slaapkamer

Hoe kies je de beste boxspring voor optimaal slaapcomfort?

Hoe kies je de beste boxspring voor optimaal slaapcomfort?

Boxsprings zijn in werkelijk alle soorten en maten verkrijgbaar. Deze bedden zien we in steeds meer slaapkamers terug. Waar dit vroeger vooral weggelegd was voor de meest luxe hotelkamers, is dit tegenwoordig ook het meest gekochte bed door consumenten. Geen wonder, want een boxspring biedt ongelooflijk veel voordelen en vormt een ware eyecatcher voor iedere slaapkamer. Er is dan ook geen enkele reden om dat echte luxe gevoel niet naar je eigen slaapkamer te halen. Maar hoe kies je eigenlijk de Beste Boxspring voor optimaal slaapcomfort als het aanbod zo ongelooflijk groot is? Waar let je op? Dat lees je in dit artikel. 

Doe onderzoek naar de testresultaten van de Consumentenbond 

De Consumentenbond test jaarlijks de verschillende soorten boxsprings die op dat moment worden verkocht. Op basis van de beoordelingen van echte klanten en de eigen ervaringen komen ze zo tot een score voor ieder exemplaar. Als je op zoek bent naar de Beste Boxspring 2023, dan is het ook geen gek idee om deze testresultaten eens op te zoeken. 

Wees je er wel van bewust dat slaapcomfort iets heel persoonlijks is. Wat de een heerlijk vindt liggen, zal de ander juist vreselijk vinden. Daarom moet je de resultaten van een dergelijk onderzoek niet als overtuigende factor beschouwen, maar simpelweg als leidraad om te bepalen wat de meest kwalitatieve boxsprings van dit moment zijn. Zo wordt het eenvoudiger om het aanbod te filteren en vervolgens nog op basis van jouw persoonlijke voorkeur de perfecte boxspring voor jou te vinden. 

Vraag om advies in de winkel 

Heb je echt geen idee waar je op moet letten of wat de beste keuze is voor jou? Dan is het belangrijk om thuis alvast enkele aandachtspunten op te schrijven. Dingen die in elk geval van belang zijn. Denk bijvoorbeeld aan je budget, de maximale grootte van het bed en de eventuele stijl van de boxspring. Vervolgens kun je met dit beperkte wensenlijstje een afspraak maken in een speciaalzaak. Zij kunnen jou vervolgens verder helpen. Het kan geen kwaad om tijdens deze afspraak direct meerdere bedden en combinaties uit te proberen. Dit is de beste manier om snel te ontdekken wat het lekkerst ligt. 

Extra veel aandacht voor het matras 


Wees je ervan bewust dat de boxspring zelf voor een groot deel ter decoratie van de slaapkamer is. Kijk alleen maar naar het hoofdbord en het voetbord. Dit zorgt voor een fantastische uitstraling in de slaapkamer, maar voegt op het gebied van ligcomfort verder niets toe. Hoewel je hier uiteraard ook veel aandacht aan moet besteden, blijft het dus wel belangrijk om extra te kijken naar de onderdelen die wél effect hebben op het slaapcomfort. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het matras. 

Welk matras je nodig hebt, is per persoon heel verschillend. Dit is afhankelijk van verschillende factoren. Het is daarom verstandig om diverse combinaties in de winkel uit te proberen of de matras eerst voor een proefperiode in huis te halen. Zo weet je zeker dat hij goed ligt en aan de wensen voldoet. 

Geef een reactie