Tuin

Waar kun je een buitenhaard het beste plaatsen?

De lente nadert en daarmee verschuift ons leven zich langzaam maar zeker weer naar buiten. Avonden lenen zich uitstekend voor een barbecue of om gezellig met vrienden of familie in de tuin te vertoeven. Het is daarbij belangrijk dat je tuin een warme en uitnodigende sfeer uitstraalt. Een tuinkachel is dé oplossing om deze sfeer te verwezenlijken. Tegenwoordig is het een fluitje van een cent om online een buitenhaard te bestellen. Niet alleen voegt zo’n haard een romantische ambiance toe, maar het zorgt ook voor een aangename temperatuur in je tuin, zelfs als het ‘s avonds nog koel is.

Maar waar kun je je tuinkachel het beste neerzetten? Mag deze zomaar ergens worden geplaatst of moet je je aan bepaalde regels houden? In dit artikel vind je het antwoord op deze vragen.

Kun je je tuinkachel overal plaatsen?

Beschik je over een veranda, een tuinhuisje of een overdekte buitenruimte? Dan vraag je je wellicht af of het plaatsen van een tuinkachel op een dergelijke locatie mogelijk is. Aangezien niet elke veranda identiek is, varieert de haalbaarheid afhankelijk van de specifieke situatie. Maar het is belangrijk om te weten dat een tuinkachel enkel onder een overkapping kan worden geplaatst als de kachel volledig gesloten is. Voor een houtkachel die open vuur gebruikt, is het aan te raden om deze in een open ruimte te zetten om de brandveiligheid van je veranda of overkapping te waarborgen.

Optimale plaatsing van je tuinkachel: waar doe je dat?

Voor een optimale beleving is het aan te raden om houtgestookte tuinkachels dicht bij je zitplek te plaatsen. Maar het is cruciaal dat de locatie waarop je besluit je houtkachel te plaatsen, daadwerkelijk geschikt is. Het is bijvoorbeeld niet raadzaam om een houtkachel onder een veranda te zetten zonder adequate rookafvoer-mogelijkheden. Wil je er absoluut zeker van zijn dat de gekozen plek voor je tuinkachel geschikt en toegestaan is? Schakel dan het advies in van een expert – zoals de specialisten van Krul Alltech – of overweeg om hen de installatie van je houtkachel te laten verzorgen.

Is het mogelijk om zelf een houtkachel te installeren?

Voor de installatie van een tuinkachel wordt het sterk aangeraden om gebruik te maken van de diensten van Krul Alltech’s monteurs. Zij beschikken over de expertise om een effectief rookafvoersysteem te installeren en kunnen bovendien beoordelen of de beoogde locatie voor je tuinkachel wel geschikt is. Bezoek voor meer informatie over tuinkachels de website van Krul Alltech.

 

Geef een reactie