DuurzaamTipsWonen

Zijn zonnepanelen ook iets voor jou? De voordelen op en rijtje!

voordelen zonnepanelen.v1

Dagelijks stuurt de zon ontzettend veel energie naar de aarde. Lang werd hier niets mee gedaan. Zonde, want dit is gratis energie en belast de aarde ook nog eens zo minimaal mogelijk. Gelukkig is hier verandering in gekomen. Dankzij dakpannen met zonnecellen is het mogelijk om zon om te zetten in elektriciteit. Hierdoor is het niet meer noodzakelijk om fossiele grondstoffen te gebruiken. Je gebruikt simpelweg elk beetje natuurlijke energie wat je kunt ontvangen. Klinkt dat als muziek in de oren? Maar weet je nog altijd niet of zonnepanelen iets voor jou zijn? Laat je dan overtuigen door de volgende voordelen.

Fikse besparing op de energierekening

Wat veel mensen vaak kort tegenhoudt, zijn de relatief hoge kosten van zonnepanelen. Hierdoor is het vaak lastig om de knoop door te hakken. Spreek je namelijk van een immense uitgave of een echte investering?

Hier kunnen we meteen duidelijk over zijn. Zonnepanelen zijn wel degelijk een goede investering. Ze beschikken tegenwoordig over een relatief korte terugverdientijd van circa 5-7 jaar, terwijl de levensduur van zonnepanelen veel langer is. Hierdoor zal je uiteindelijk meer rente of winst behalen door te investeren in zonnepanelen, dan dat je je geld tegen de tegenwoordig historisch lage rente op de spaarrekening laat staan.

Met zonnepanelen verlaag je je energierekening aanzienlijk. Sommige mensen kunnen geheel onafhankelijk elektriciteit opwekken. Anderen hebben nog een beetje hulp nodig van het elektriciteitsnetwerk, maar ook dan kun je rekenen op een relatief hoge besparing.

zonnepanelen geld verdienen

Zonnepanelen gaan steeds langer mee

Door de jaren heen is de technologie op het gebied van zonnepanelen heel erg veranderd. Waar ze voorheen nog over een zeer korte levensduur beschikten en ook een langere terugverdientijd hadden, zijn de zonnepanelen van tegenwoordig een stuk goedkoper en gaan ze ook nog eens veel langer mee. Bovendien zijn ze efficiënter in het omzetten van zonlicht naar elektriciteit. Hierdoor is de terugverdientijd echt enorm veel korter. Het loont dan ook zeker om zonnepanelen nu aan te schaffen.

Hogere waarde van het huis

Er is tegenwoordig steeds meer vraag naar milieuvriendelijke en energiezuinige woningen. Dat is dan ook duidelijk te zien op de huizenmarkt. Zo zijn mensen verplicht om een energielabel te leveren en wordt de waarde, en de vraag, naar het huis hoger, zodra deze een hoger energielabel heeft. Dit geldt dan ook zeker voor een huis met zonnepanelen op het dak. Deze worden veel sneller verkocht én ook nog eens tegen een hogere prijs. Daardoor haal je de kosten van de zonnepanelen er zelfs uit als je binnen de terugverdientijd toch besluit te verhuizen.

Minder afhankelijk van de wisselende energieprijzen

Als je zelf in staat bent om energie op te wekken, dan heb je ook minder energie nodig van energiemaatschappijen. En zoals we allemaal weten kunnen deze prijzen enorm fluctueren. De afgelopen jaren stijgt de prijs voor energie met het jaar. Daardoor is bijna iedereen continu duurder uit. Door zelf energie op te wekken, heb je hier minder last van en bespaar je dus uiteindelijk per jaar meer geld.

Geef een reactie