DuurzaamTips

Wat is Cradle to Cradle

Wat is Cradle to Cradle

Wat is Cradle to Cradle? Om kort uit te leggen wat Cradle to Cradle nou precies is, valt bepaald niet mee. Daarvoor is het een manier van denken die te veelomvattend is. Uiteraard doen we een poging en stellen we ook mnprojecten.nl aan je voor. Want dit is een onderneming die het gedachtegoed van Cradle to Cradle omarmd heeft.  Belangrijke aspecten? Dat zijn bijvoorbeeld produceren zonder afval en de dingen goed in plaats van minder slecht doen.

Doe de dingen goed in plaats van minder slecht

Cradle tot Cradle is een manier van denken die geldt als de tegenhanger van het bekende ‘van wieg tot graf denken’. Michael Braungart en William McDonough werkten deze manier van denken en doen uit. In essentie geldt het als een nieuwe visie op de duurzame ontwikkeling, waarbij de wereld beter achter gelaten moet worden dan de situatie zoals die was toen we de wereld aantroffen. Cradle to Cradle is ook een manier van doen en werken. Zo wordt er geproduceerd op een manier die zo weinig mogelijk afval oplevert. Het is eveneens belangrijk de dingen goed te doen in plaats van de dingen minder slecht te doen. Ook daar zit nogal verschil in.Doe de dingen goed in plaats van minder slecht

Meer positief bijdragen dan dat we verbruiken

Cradle to Cradle gaat uit dat groei goed kan zijn, mits we maar meer positief bijdragen dan we verbruiken. De producten en oplossingen die geproduceerd worden moeten goed zijn voor zowel ecologie als economie en dienen sociale meerwaarde te hebben.  Cradle to Cradle wil dat mensen de wereld verrijken en niet verarmen terwijl de diversiteit van mens en natuur behouden moet blijven.

M+N Projecten heeft deze manier van denken omarmd

Mnprojecten.nl heeft deze manier van denken omarmd. Dat betekent dat het bedrijf verspilling probeert te voorkomen en zo grondstoffen en energie wil besparen. Op die manier kunnen de kosten ook lager gehouden worden.  Verder gebruikt M+N Projecten zoveel mogelijk lokale mogelijkheden en gebruikt het de volledige keten van kringloop bij de productie van  zon- en lichtwerende producten in de vorm van onder meer rolgordijnen, paneelgordijnen en plissés. Uiteraard wordt alleen duurzame en groene energie gebruikt.

Eigen montageteam met heel erg veel ervaring

 

M+N Projecten staat bekend om de productie van paneelgordijnen, plissés, verticale lamellen, horizontale jaloezieën en gordijnen en vitrage.  M+N Projecten heeft de beschikking over een eigen montageteam en maakt bij de productie gebruik van heel erg veel verschillende textielsoorten.  De onderneming heeft veel ervaring aan boord en werkt uitsluitend op de projectmarkt. Ze hebben altijd een oplossing, ongeacht de situatie of het budget. Mnprojecten.nl is al actief vanaf 1993 en geldt als specialist op het gebied van zon- en lichtwering en verduistering voor binnen.

Geef een reactie