BadkamerTips

De voordelen van een infrarood paneel in de badkamer

De badkamer behoort vaak tot één van de meest koude ruimtes in huis. Dat is ook niet zo gek, want vaak ontbreekt het hier aan verwarming. Soms staat er slechts één radiator of zelfs helemaal niets. Waarom zou je ook, je doucht hier en gaat lekker in bad en dan blijf je vanzelf warm. Geef echter maar toe dat op de koude tegels stappen nooit plezierig aanvoelt. Daarom wordt meestal geadviseerd om toch enige vorm van verwarming aan te schaffen. In dit artikel vertellen we je meer over de voordelen en het gebruik van een infrarood paneel badkamer.

Verschillende mogelijkheden

Een van de grootste voordelen van infrarood panelen in de badkamer is dat ze op heel veel verschillende manieren kunnen worden gebruikt. Ze kunnen bijvoorbeeld worden verwerkt in een spiegel, op de muren, als handdoek verwarming of zelfs als paneel aan het plafond. Hierdoor ben je in staat om de verwarming geheel naar eigen wens een stuk behaaglijker te maken. Precies zoals jij het wilt. Of je nu op zoek bent naar een manier om je handdoeken te drogen of liever profiteert van een aangename temperatuur in de badkamer, zonder al te veel poespas. Voor iedere wens is er wel een geschikte vorm van verwarming beschikbaar.

Altijd warme handdoeken

Relatief nieuw zijn de handdoek radiatoren infrarood. Deze zijn speciaal verkrijgbaar om handdoeken te drogen en voor te verwarmen. Sommige mensen vinden het heerlijk om zich na het douchen of badderen af te drogen aan een warme handdoek. Dan zijn er ook nog mensen die dezelfde handdoek meerdere keren gebruiken en daardoor een plekje zoeken om deze rustig te warmen. De radiator kan ook gebruikt worden om handdoeken snel te drogen, zodat je deze niet al druipend in de wasmand hoeft te gooien. Dat scheelt weer nare luchtjes.

Altijd warme handdoeken

Nooit meer een beslagen spiegel

Een beslagen spiegel is misschien wel de grootste ergernis in iedere badkamer. Na iedere douchebeurt duurt het enorm lang voordat je weer rustig in de spiegel kunt kijken. Ontzettend vervelend natuurlijk wanneer je net je haar of make-up wilt doen. Vervolgens ga je maar weer aan de slag om met handdoeken de spiegels droog te wrijven, maar ook dan veroorzaak je vaak meer strepen dan dat je jezelf goed kunt zien. Hoog tijd om hier verandering in te brengen.

Met een infrarood paneel achter de spiegel is dit probleem gelukkig voorgoed verleden tijd. Hiermee zorg je ervoor dat je alles perfect kunt zien. Daarnaast geeft het de badkamer ook nog eens een zeer moderne en bovenal chique uitstraling.

Aangename temperatuur in de badkamer

Wie liever geen zichtbare radiatoren in de badkamer plaatst, doet er goed aan om voor infrarood panelen op de badkamermuur te kiezen. Deze zijn zeer eenvoudig te bevestigen en kosten relatief weinig energie, omdat ze enkel warmte geven aan personen en objecten in de ruimte. Plaats de panelen direct tegenover de douche of het bad, zodat je van een heerlijke aangename temperatuur kunt genieten. Hierdoor voelt het nóg fijner in de badkamer. Nóg meer reden dus om hier meer tijd in door te brengen.

Geef een reactie