TipsWonen

De juiste tafel bij je inrichting kiezen

De juiste tafel bij je inrichting kiezen

De verschillende soorten tafels voor je inrichting

Wil je de juiste tafel bij je inrichten kiezen? Er zijn verschillende soorten tafels verkrijgbaar, wat het lastig kan maken om de juiste te kiezen. Iedere tafel kan namelijk weer voor andere functies gebruikt worden. In dit artikel vertellen wij je meer over de verschillende soorten tafels die er zijn, zodat je straks eenvoudiger de juiste soort tafel voor in huis kunt kiezen. Lees snel verder!

Sidetable

De sidetable is het ideale tafeltje voor in de hal of in de gang. Dit zijn doorgaans slanke tafels die niet in de weg staan. Je kunt er eenvoudig een aantal spullen op leggen wanneer je binnenkomt of weer naar buiten gaat, zoals bijvoorbeeld de hondenriem, huissleutels of andere kleine spullen. Sidetables worden vaak ook gecombineerd met een stoel, zodat er een extra zithoek in huis aanwezig is. Zet een lampje op de sidetable en je hebt meteen wat extra licht.

Salontafel

De salontafel is steeds belangrijker geworden in huis. Vroeger werd deze tafel vooral gebruikt om even iets op neer te zetten, maar tegenwoordig is de salontafel een echte eyecatcher. Je kunt ervoor kiezen om een mooie salontafel te kopen of om meerdere salontafels in verschillende hoogtes met elkaar te combineren. Zo creëer je een speels geheel.

Bijzettafel

Een bijzettafel is tevens een goede keuze. Deze tafel kun je ideaal naast een fauteuil of bank zetten. Hier leg je je afstandsbediening op, wat drinken of een boek. Deze tafel is ook perfect te gebruiken als salontafel. Bijzettafels zijn eenvoudig te verschuiven. Krijg je bezoek van visite, dan kun je de tafel op iedere plek waar je maar wilt plaatsen. Je kunt ook sets van meerdere bijzettafels kopen. Dit zijn vaak verschillende bijzettafels in dezelfde stijl.

Bartafel

Ontvang je vaak vrienden thuis? Dan is een bartafel erg leuk om in huis te hebben. Deze tafel biedt volop ruimte voor gezelligheid. Er zijn zowel ronde als vierkante bartafels verkrijgbaar. Wat een ronde bartafel voordelig maakt, is dat iedereen eenvoudig bij het midden van de tafel komt. Ook kun je er veel meer stoelen aan aanschuiven, omdat je simpelweg geen hoekpunten hebt. Een vierkante bartafel kun je weer perfect tegen de muur aanschuiven. Het enige wat je nog nodig hebt zijn barstoelen of barkrukken en het plaatje is compleet.

Weet jij al wat voor soort tafel het beste bij jouw inrichting past?

Geef een reactie