InterieurTipsWonen

Budgettips voor het opknappen van de woonkamer

Budgettips voor het opknappen van de woonkamer

De woonkamer is verreweg dé belangrijkste ruimte van de woning. Het hart van de woning. Hier geniet je van je vrije tijd, breng je quality time door met vrienden en familie of ziek je lekker uit op de bank. De woonkamer kan voor heel veel verschillende doeleinden worden gebruikt. Daarom is het ook enorm belangrijk dat deze aan alle wensen voldoet. Als je je niet thuis voelt in de woonkamer, dan zal je dit ook niet in de rest van de woning doen.

Is jouw woonkamer echt aan vernieuwing toe? Of mis je het gevoel van ‘thuiskomen?’ Hier zijn enkele handige budgettips voor het opknappen van de woonkamer.

Pimp oude meubels op

Het is echt niet nodig om direct alle meubels te vernieuwen. Een nieuwe look kan je op heel veel verschillende manieren creëren. Kijk daarom eerst naar hetgeen wat je wél hebt. Heb je een aantal oude meubels staan waar je niet meer geheel tevreden over bent? Trek dan de stoute schoenen aan en pimp ze op. Online vind je eenvoudig verschillende instructies om meubels snel op te pimpen. Vaak heb je niet meer nodig dan een schuurmachine en een likje verf. Zo beschik je binnen no-time over een geheel nieuwe look. En dat tegen een zeer scherpe prijs.

Shop voor goedkope meubels

Is het echt niet meer mogelijk om je oude meubels op te knappen en ben je toe aan geheel nieuwe meubels? Ook dan kan je het natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt. Betaalbare salontafels zijn met een beetje zoeken zo gevonden. Er zijn genoeg (web)winkels die producten tegen scherpe prijzen verkopen. Daarnaast is het uiteraard ook mogelijk om meubels tweedehands te kopen. Bijvoorbeeld via Marktplaats of de kringloopwinkel. Soms vind je hier prachtige juweeltjes. Zeer budgetproof en een leuke manier om jouw woonkamer direct een geheel nieuwe uitstraling te geven.

Betaalbare salontafels

Een likje verf

Lukt het je maar niet om voldoende sfeer in de woonkamer te krijgen? En heb je inmiddels al bijna alles geprobeerd? Dan is het ook belangrijk om naar het kleurgebruik in de ruimte te kijken. Met kleuren kan je heel veel doen voor de sfeer in de ruimte. Wanneer je kiest voor een warme kleur, dan zal dit direct effect hebben op de gehele ruimte. Geen paniek, hier hoef je echt niet de héle woonkamer voor te verven. Maak één accentmuur en het effect is groots.

Wist je dat een blik verf ook helemaal niet duur hoeft te zijn? Bij de meeste bouwwinkels kan je eenvoudig voor huismerken kiezen om hierop te besparen. Huismerken zijn in principe net zo goed. Ze zullen uiteraard wel over een minder lange levensduur beschikken, maar op de korte termijn is het een prima oplossing.

Persoonlijke toch

Om je woonkamer echt eigen te maken is het belangrijk dat er ook een persoonlijke toch gebruikt wordt. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van persoonlijke items als erfstukken, een verzameling beeldjes of foto’s en schilderijen. Het is belangrijk dat iemand die op visite komt direct kan zien dat jij hier woont. Als dat het geval is, dan heb je geweldig werk afgeleverd!

Geef een reactie