InterieurTipsWonen

Een nieuw interieur: landelijke stijl

landelijke stijl wonen

Voor een nieuw interieur hoef je niet ver te kijken, er zijn namelijk twee stijlen die erg in trek zijn voor het herinrichten van je huis. Dit zijn de stijlen: landelijk en industrieel. In dit artikel gaan we, zoals de titel al zegt, het landelijke interieur bespreken. Deze stijl komt van het boerenleven, waardoor veel stadsmensen deze stijl als interieur hebben. Het landelijke interieur wordt namelijk geassocieerd met rust, kalmte en stilte. Hierdoor is dit het ideale interieur voor een huis in een bruisende stad. Wanneer je thuis komt wil je namelijk lekker achterover kunnen leunen en de stress van de drukte achter je laten wanneer je je huis instapt. Dat is het doel van een landelijke stijl.

Laten we kijken wat je hier allemaal voor nodig hebt.

Materialen en Kleur

Het landelijke interieur kenmerkt zich door natuurlijke materialen te gebruiken. Hierbij moet je denken aan hout, katoen, schapenvachten en stenen accenten. Houten kasten, stoelen, tafels en dergelijke worden gebruikt om functie te bieden aan het alledaagse leven. Daarnaast horen alle associëren in huis ook te voldoen aan de functie van relaxatie.

De landelijke stijl gebruikt zoals natuurlijke materialen ook natuurlijke kleuren. Denk hierbij aan het wit van de wolken of het blauw van de lucht. Groene accenten voor het gras in de weide en bruine houten meubels voor de bomen in het bos.

landelijke stijl woonkamer

Wat kan ik doen?

Een landelijk interieur kan best prijzig zijn, daarom is het handig om te kijken naar de meubels die je hebt mocht je op budget zitten. Het kan namelijk zo zijn dat de meubels die je hebt alleen een likje verf nodig hebben, of een andere deurknop/hendel, zodat het past in het boerenleven van functie. Landelijke meubels zijn vaak groot en rond, denk daaraan wanneer je je meubels upgrade of een nieuwe aankoop doet.

Accessoire

Een landelijke stijl heeft ook accessoire nodig. Wat je erg vaak vindt in deze stijl zijn stenen borden om fruit of dergelijke te serveren, of kaarsen in grote functionele kaarshouders. Deze zijn namelijk kenmerkend voor de landelijke stijl, boeren maken namelijk producten voor in huis van het eigen land. Mocht je deze nog niet in huis hebben, dan kan je een kijkje nemen in bijvoorbeeld de blokker folder volgende week. Of als je alle folders wilt afzoeken voor de landelijke koopjes dan kan dat ook via folderbode.nl. Hopelijk kom je hiermee goed op weg naar het passende interieur voor jouw huisje!

Geef een reactie