TipsTuinWonen

Zwembad in de tuin? Hier moet je op letten

Zwembad in de tuin? Hier moet je op letten

Een zwembad in je achtertuin, wie droomt daar niet van? Nooit meer eindeloos rondjes lopen op het lokale strand, zoekend naar een plekje om jouw handdoek neer te leggen. Dat probleem is verleden tijd met een eigen prive zwembad! De zoektocht naar jouw ideale zwembad kan beginnen. Waar moet je op letten?

Materialen en vormen

Er zijn verschillende soorten materialen waar je uit kan kiezen. Hout, metaal, beton of polyester. Heb jij binnenshuis al een interieur met houten elementen, dan zou je dezelfde stijl kunnen doorvoeren naar je zwembad. Wel zo mooi! Sommige materialen kosten meer geld of tijd om aan te leggen, dat kan natuurlijk een rol spelen in je keuze. Een zwembad van beton kost bijvoorbeeld meer tijd om aan te leggen, maar je kan het wel zo ontwerpen als je wilt. Wil je liever een kant en klaar zwembad, dan is er nog een polypropyleen zwembad. Een zwembad van dat materiaal kan in een dag worden geplaatst. Zo hoef jij niet lang te wachten totdat je een verfrissende duik kan nemen!

Groot of klein

Dit ligt er maar net aan hoeveel ruimte je hebt in je tuin. Heb jij een kleine tuin, dan is het vanzelfsprekend dat je zwembad kleiner zult zijn dan wanneer je kilometers aan land achter je huis hebt liggen. Stel je hebt veel ruimte in je tuin, maar je wilt alleen maar relaxen? Dan kan je het best een klein zwembad nemen. Voor baantjes trekken is een zwemspa weer beter. Een zwemspa is een combinatie van een whirlpool en een zwembad. Perfect voor een goede zwemsessie. Zo zijn er veel mogelijkheden.

De kleuren

De bekleding van een zwembad lijkt misschien niet het meest voor de hand liggende om over na te denken, maar het is niet minder belangrijk. De kleur van de bekleding bepaalt hoe het water eruit komt te zien. Stel je kiest voor een zwarte bodem en donkere wanden, dan lijkt ook het water vanzelfsprekend donkerder. Wil jij je op een Grieks eiland wanen, dan zijn heldere blauwe kleuren mooi. Iedereen heeft zo zijn eigen stijl of voorkeuren.

Kortom, genoeg om over na te denken! Weet jij al hoe jouw droomzwembad eruit komt te zien?

Geef een reactie