TipsTuinWonen

De voor- en nadelen van een mollenklem in de tuin

mollenklem

Mollen zien er op het eerste gezicht heel schattig uit. Veel mensen vinden het dan ook best wel een leuk gezicht als ze dit kleine beestje door hun tuin zien gaan. Die hoge schattigheidsfactor verdwijnt echter snel als je ziet wat ze kunnen aanrichten in je tuin. Mollen in de tuin zijn namelijk altijd op zoek naar regenwormen. Dit is een heerlijke lekkernij voor hun en daar kunnen ze geen genoeg van krijgen. Om over deze lekkernij te beschikken, graven ze maar al te graag hele gangenstelsels om de wormen te vinden. Hierdoor kunnen ze echter wel je pas aangelegde tuin compleet vernielen.

Ondanks dat deze beestjes misschien leuk zijn om te zien, kunnen ze wel een enorme verwoesting op hun naam hebben staan. Daarom is het noodzakelijk om ze uit je tuin te verdrijven. Mollen klemmen zijn hierbij de meest toegepaste manier om mollen te bestrijden. Maar wat is dat precies? En wat zijn de voor- en nadelen van een mollenklem in de tuin? Dat lees je in dit artikel.

Mollenklem: wat is dat precies?

Een mollenklem heeft een beetje weg van een val voor beren. Alleen is deze dan natuurlijk veel kleiner. Hierbij gaat het om een metalen klem die in de mollengang geplaatst kan worden. Zodra de mol tegen het mechanische komt, zal deze onder spanning dichtslaan. Hierdoor is de mol, mits deze goed is geplaatst, op slag dood.

Mollen vangen met een mollenklem lijkt misschien eenvoudig. Maar is dit allerzins niet. Mollenklemmen plaatsen wordt bijvoorbeeld meestal overgelaten aan iemand die hier veel kennis en ervaring mee heeft. Als de klem niet goed wordt geplaatst, kan de mol alsnog ontsnappen of ernstig gewond raken. Je wilt uiteraard geen lijdend beestje in de klem vinden. Als de mol eenmaal gevangen is, ben je definitief van je probleem af. Het is dan ook een zeer effectieve wijze voor het bestrijden van mollen. Uiteraard kan je altijd nog de ongediertebestrijding inschakelen voor het bestrijden van mollen.

mollenvanger

Voordelen van een mollenklem

Een mollenklem beschikt over enorm veel voordelen. Het is niet voor niets de meest gebruikte methode in de strijd tegen mollen in de tuin. Wij zetten de voordelen voor jou op een rijtje:

  • Een mollenklem is een zeer effectieve manier om definitief van het mollenprobleem in jouw tuin af te komen.
  • Mollenklemmen zijn verkrijgbaar in alle prijssegmenten, waardoor je nooit de hoofdprijs kwijt hoeft te zijn.
  • Mollenklemmen zijn milieuvriendelijk. Er wordt geen gif of dergelijke gebruikt om de mol te bestrijden. Hierdoor komen er geen afvalstoffen in de lucht of grond vrij.

Nadelen van een mollenklem

Natuurlijk zouden we liegen als we zeggen dat er geen nadelen aan een mollenklem zitten. Bij ieder product kunnen we immers zowel voor- als nadelen benoemen. Het is van jou afhankelijk wat je zwaarder vindt wegen. Zo kennen mollenklemmen de volgende nadelen:

  • Sommige mensen vinden het een vreselijke gedachte om de mollen op die manier te bestrijden. Het is immers niet bepaald diervriendelijk.
  • Het plaatsen van een klem is niet zo eenvoudig als het lijkt. Dit moet wel op de juiste manier gebeuren.
  • Mollenklemmen kunnen een gevaar vormen voor huisdieren of rondspelende (jonge) kinderen)
  • Er kunnen nog steeds andere mollen zijn die het territorium overnemen. Hierdoor blijf je klemmen plaatsen en ben je nog niet voorgoed van het probleem verlost.

Geef een reactie