AlgemeenInterieurTipsWonen

3 tips voor een opgeruimde hal

Kapstok

Ben jij er ook helemaal klaar mee dat de hal altijd één grote rommel is? Struikel je continu over rondslingerende jassen, tassen en schoenen? En lukt het bijna niet meer om fatsoenlijk de deur open te doen? Dan is het hoog tijd om hier verandering in te brengen.

Wat veel mensen vergeten is dat de hal het visitekaartje van iedere woning is. Dit is het eerste wat gasten zullen zien wanneer ze jouw woning betreden. Bovendien is het ook het eerste wat jij ziet. En zeg nou zelf: het is toch niet lekker thuiskomen als de hal al een gigantische rommel is? Ben je toe aan verbetering, maar heb je geen idee hoe je dit moet aanpakken? In dit artikel geven we 3 tips voor een opgeruimde hal.

1.     Laat niet alle jassen het hele jaar door hangen

Veel mensen beschikken over een uitermate volle kapstok. Door de jaren heen verzamel je nou eenmaal een hoop jassen. En wanneer je deze allemaal gedurende het hele jaar laat hangen, loop je het risico dat deze overvol raakt. En dan komt er nog wel eens een jas op de vloer terecht. Ons advies: laat zeker niet alle jassen het hele jaar door hangen. Hoe mooi die winterjas ook is, het is toch niet nodig om deze bij tropische temperaturen in de gang te hangen? Begin daarom ieder seizoen met het sorteren van de jassen op de kapstok. Maak ook een selectie van jasjes die het hele jaar door te dragen zijn. Een regenjas dames komt met ons wisselvallige Nederlandse weer zeker wel het gehele jaar door van pas.

Kijk ook naar de rest van de spullen die in de gang liggen. Zijn er schoenen die je wellicht maar enkele seizoenen gebruikt? Moeten die mutsen en sjaals er nu echt het hele jaar door liggen? Als je twijfelt, kun je ze beter op een andere plek opbergen. Zo creëer je eenvoudig meer ruimte in de hal.

2.     Creëer een eigen plekje voor de kinderen

Alle jassen, tassen en schoenen verdelen voor een klein gezin is al moeilijk. Maar laat staan als je ook nog eens meerdere kinderen hebt. Dit lijkt soms wel een onmogelijke taak te zijn. Bovendien ben je ook nog eens altijd vanalles kwijt wanneer je het nodig hebt. Het gevolg? Chagrijnige gezichten en ouders die te laat aan komen snellen op het schoolplein. Daar moet toch een oplossing voor zijn.

Door je kinderen een eigen plekje op hun ooghoogte te geven, zorg je ervoor dat het voor hun interessanter wordt om de spullen netjes op te hangen. Bovendien kunnen ze nu ook zelf bij de kapstok, waardoor je ze hier niet meer bij hoeft te helpen. Voor jou ook handig, want zo blijven alle spullen netjes gescheiden en is het gemakkelijker terug te vinden. Vergezel de haakjes ook nog van namen bij meerdere kinderen en je ochtendroutine loopt in het vervolg op rolletjes.

3.     Schaf schoenenkastjes aan

Hoeveel schoenen heb jij in huis? Waarschijnlijk zijn dit er meer dan je verwacht. Vaak kunnen deze dan ook niet eenvoudig in de hal worden geplaatst, maar is het echt noodzakelijk om speciale schoenenrekjes of schoenenkastjes aan te schaffen.

Er zijn verschillende manieren om het grote aantal schoenen te organiseren. Je kunt de verschillende type schoenen bij elkaar plaatsen of per familielid een eigen kastje kopen. Kies voor hetgeen wat jij handig vindt en past bij de grootte van je gezin. Zo blijft de hal voortaan vrij van schoenen en kun je zonder te struikelen fijn naar binnen lopen!

 

 

Geef een reactie