BadkamerTipsWonen

Badkamertrends van de zomer van 2020!

De kans is groot dat we ook de komende zomer aan huis gebonden zitten. Geen vakantie, maar wel een extra zakcentje en vrije tijd! Een goede tijd dus om aan jouw badkamer eens flink aan te pakken. Ben jij benieuwd wat er in jouw badkamer mogelijk is? En ben je momenteel nog een beetje inspiratieloos? Geen paniek! Gelukkig zijn er elk jaar weer nieuwe badkamertrends die de show stelen. In dit artikel lichten we de meest bijzondere badkamertrends van de zomer van 2020 toe. Leun achterover en laat je inspireren!

Grote tegels

Een beetje opvallend mag best deze zomer. Zo zien we dat het formaat van badkamertegels de afgelopen jaren enorm is toegenomen. Goed nieuws voor de tegelzetter/doe-het-zelver, want dat is natuurlijk een veel minder priegelwerkje. Bovendien geeft het ook nog eens een sfeervolle en luxueuze uitstraling aan de badkamer. Kortom: win-win!

Kies jij voor opvallende mozaïektegels achter de douchewanden? Of ga je voor subtiel en sfeervol met hexagon tegels? Werkelijk alles is mogelijk!

douchewanden

Meer natuurlijke materialen

Het gebruik van natuurlijke materialen: in de huidige woontrends zagen we het al een tijdje, maar nu lijkt dit ook in de badkamer doorgevoerd te worden. Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in onze samenleving. Dit zien we dan ook duidelijk terug in de woontrends. We houden rekening met ons materiaalgebruik, recyclen producten en kiezen voor meubels met een langere levensduur. Natuursteen en hout zijn ontzettend populair in de badkamertrends van 2020. Combineer deze natuurlijke en warme materialen met prachtige pasteltinten en creëer een geweldige en warme sfeer.

Vind je het belangrijk dat duurzaamheid een nog grotere rol in jouw badkamer gaat spelen? Investeer dan in meubels van verantwoord hout of kies voor een douchesysteem dat gericht is op het besparen van water. Mede door de digitalisering van veel belangrijke apparatuur in de badkamer is het mogelijk om zo duurzaam mogelijk van alle luxe te genieten. Wil je meer weten? Vraag dan om advies bij een badkamerspecialist. De meeste speciaalzaken in badkamers weten zich wel raad met het verduurzamen van de badkamer.

Ultieme welnessgevoel

De badkamer is natuurlijk altijd al een belangrijke ruimte in huis geweest. Toch is de functie van deze ruimte de afgelopen jaren wel veranderd. Waar je deze voorheen enkel vluchtig bezocht om jezelf te wassen of klaar te maken voor de dag, nemen steeds meer mensen meer de tijd om echt van de ruimte te genieten. Zo zien we ook dat luxe sanitair steeds vaker in de huidige badkamers worden geïnstalleerd. Mensen genieten graag van dat ultieme welnessgevoel in eigen huis. Heerlijk ontspannen, je batterij opladen na een drukke dag, zodat je er weer helemaal tegenaan kunt.

Meer aandacht voor badkamerspiegels

Wist je dat spiegels tegenwoordig een nóg grotere rol in onze badkamers spelen? Dit is niet meer alleen een handig hulpmiddel om even snel te kijken of je outfit en haar goed zit, maar ook dé manier om een statement in je badkamer te maken. Kies voor trendy en opvallend. Niets is te gek! Bovendien worden er tegenwoordig steeds meer technische snufjes aan spiegels toegevoegd. Zo zijn er zelfs intelligente spiegels die over een geheel touchscreen beschikken. Zo kan je het weer raadplegen of de luchtvochtigheid in huis. Hoe waanzinnig is dat?

Geef een reactie