TipsWonen

Heb je een grasmaaier nodig om kunstgras te onderhouden?

Heb je een grasmaaier nodig om kunstgras te onderhouden

Het is mogelijk geld te besparen door kunstgras te kiezen in plaats van echt gras. In tegenstelling tot natuurlijk gras, hoeft kunstgras het hele jaar door niet gemaaid of bewaterd te worden en zal het er altijd gepolijst en verzorgd uitzien.

Een complete gazonrenovatie kan duur zijn, maar het kan op de lange termijn voordeliger zijn om het op deze manier te doen. Ook al vergt het onderhoud van kunstgras minimale inspanning, dit betekent niet dat het helemaal onderhoudsvrij is. 

Gedurende het jaar zal je nog steeds moeite moeten doen om te zorgen dat het in goede conditie blijft. Hier zijn enkele van de belangrijkste acties die je moet doen, om ervoor te zorgen dat je kunstgras er altijd op zijn best uitziet, zowel bij kunstgras kiezen voor balkon als kunstgras voor je tuin.

Is een grasmaaier nodig voor het onderhoud van kunstgras?

Je vraagt je misschien af of je een grasmaaier nodig hebt om je te helpen je kunstgras er zo uitstekend mogelijk uit te laten zien. Het antwoord is: dat hangt er vanaf! Je kunt een paar dingen doen om de aanblik van netheid en ordelijkheid van je kunstgras te behouden, ook al hoeft het niet gemaaid te worden zoals dat bij echt gras wel moet.

Je kunt overwegen een grasmaaier te gebruiken om de grassprieten van je kunstgras regelmatig te trimmen, als het op een plaats ligt waar veel voetverkeer komt. Dit is vooral belangrijk als je kunstgras geïnstalleerd is in een ruimte met trappen. Zo voorkom je dat het gazon overdreven plat wordt en afslijt. In alle gevallen is kunstgras laten leggen door experts aan te raden.

In de meeste gevallen zal je echter niet veel extra tijd hoeven te besteden, om je kunstgras er zo goed als nieuw uit te laten zien. Om het er ongerept te laten uitzien, is alleen af en toe een bezem en een hark nodig.

Hoe kunstgras onderhouden?

Geef het gazon al vroeg een goede borstelbeurt; je zult het gras de eerste zes tot acht weken na de installatie regelmatig moeten borstelen. Om de vezels recht te houden en het gazon er op zijn best uit te laten zien, wordt bij nieuw terrein zand gebruikt om het gras te helpen structureren. Je zult ervoor willen zorgen dat dit zand gelijkmatig verdeeld is.

Het gras regelmatig borstelen is nog steeds een goed idee als het gazon volgroeid is, afhankelijk van hoeveel het gebruikt wordt. Je kunt je gras er het hele jaar door op zijn best laten uitzien met een zachte borstelbeurt. Met een kambeurt zal je gras er op zijn best uitzien.

Verwijderen van vlekken

Dit is een gebied waarin kunstgras een voordeel heeft ten opzichte van natuurlijk gras. De meeste kunstgrasgazons zijn gemaakt van een duurzame stof die met een heet sopje of afwasmiddel schoongemaakt kan worden. Met terpentine en een handdoek kun je zeer hardnekkige vlekken verwijderen, zoals welke door olie of vet zijn achtergelaten. Bleek, bijvoorbeeld, mag nooit als schoonmaakmiddel voor kunstgras gebruikt worden.

Vermijd het dragen van ongeschikte schoenen

Gazons van gewoon gras hebben het voordeel dat ze snel terugveren nadat ze vertrapt zijn door noppen of scherp schoeisel. Dit vermogen zal je niet aantreffen bij kunstgras. Daarom mogen op geen enkel moment voetbalschoenen of stiletto’s op het gras gedragen worden. Ze zijn gevaarlijk en moeten koste wat kost vermeden worden, vanwege de mogelijke schade die ze aan het gazon kunnen toebrengen.

Geef een reactie