TipsWonen

Huis verkopen? Zo vind je een goede makelaar

Huis verkopen Zo vind je een goede makelaar

Wil je jouw woning verkopen? Dan is het verstandig om er een verkoopmakelaar bij te betrekken. Een makelaar maakt het verkoopproces een stuk gemakkelijker en aangenamer. De professional helpt bijvoorbeeld met het vaststellen van een juiste vraagprijs, maakt jouw woning goed zichtbaar voor potentiële kopers en helpt bij juridische zaken. Maar hoe vind je nou een goede makelaar die past bij jouw wensen en woning? We delen hieronder een aantal handige tips!

Wacht niet te lang

Zodra je weet dat je de woning wil verkopen, kun je al op zoek gaan naar een geschikte makelaar. Soms willen mensen het verkoopproces eerst zonder hulp starten, maar in veel gevallen leidt dit alleen maar tot vertraging. Betrek er liever zo snel mogelijk een goede makelaar bij om de verkoop van begin tot eind soepel te laten verlopen.

Verdiep je in de visie van de makelaar

Iedere makelaar heeft zijn eigen strategie en visie. Het is slim om je hier van tevoren goed in te verdiepen. Bij makelaar Van Uffelen wordt bijvoorbeeld ouderwets hard werken gecombineerd met nieuwerwetse media. Daarnaast hebben ze al ruim 40 ervaring in Eindhoven, Helmond en omgeving. Dit vertelt je al meer over de kwaliteit en betrouwbaarheid.

Onderzoek meerdere opties

Onderzoek diverse opties om te bepalen welke makelaar het beste bij je past. Vergelijk de verkoopstrategie, de algehele aanpak en de kwaliteit. Maak eventueel meerdere afspraken voor een kennismakingsgesprek en vraag offertes op om te vergelijken.

Vraag naar ervaringen of lees reviews

Heb je familieleden of vrienden in je omgeving die onlangs een huis hebben verkocht? Vraag dan naar hun ervaring met de makelaar. Wie weet kunnen ze een makelaar aanraden. Een andere tip is om online op zoek te gaan naar reviews en beoordelingen.

Zoek in jouw eigen omgeving

Begin met zoeken naar een makelaar in je eigen omgeving. Hoe dichterbij de makelaar zit, hoe meer kennis er is van de markt in jouw buurt. Daarnaast is het handig voor de bereikbaarheid. Kijk eens welke makelaarskantoren er in jouw dorp of stad zitten. Of zoek simpelweg op internet naar bijvoorbeeld een makelaar in Helmond.

Check of de makelaar is aangesloten bij een branchevereniging

Controleer altijd of de makelaar is aangesloten bij een van de volgende brancheverenigingen: NVM, VBO of Vastgoed Pro. Op deze manier weet je zeker dat je te maken hebt met een goed opgeleide en betrouwbare makelaar. Zijn er helaas toch problemen ontstaan? Dan kun je terecht bij de geschillencommissie als de makelaar is aangesloten bij een branchevereniging.

Geef een reactie