InterieurSlaapkamerTipsWonen

3 tips voor kerstverlichting in je slaapkamer

3 tips voor kerstverlichting in je slaapkamer

Wist je dat je kerstverlichting ook in je slaapkamer kunt gebruiken? En dan bedoelen we niet alleen in de decembermaand, maar het hele jaar door. Het is een makkelijke, goedkope én erg leuke manier om deze kamer te verlichtenIn deze blog lees je onze tips over verschillende soorten kerstverlichting die je kunt gebruiken en wat je er in je slaapkamer allemaal mee kunt doen.

Traditionele kerstboomverlichting

Iedereen heeft wel kerstboomverlichting in huis. Dit soort verlichting biedt je een hele makkelijke mogelijkheid om extra sfeer te creëren en wat extra licht aan een ruimte toe te voegen. Het is dan ook zonde om de lampjes elf maanden van het jaar te laten verstoffen in de berging als je er ook gewoon het hele jaar door plezier van kunt hebben. Je kunt kerstverlichting in verschillende ruimtes van je huis gebruiken, maar vooral in je slaapkamer zullen de lampjes snel van pas komen.

Wat kun je er dan allemaal mee doen? Als je een metalen bedframe hebt is het een makkelijke en leuke optie om de verlichting rondom het frame te wikkelen. Ziet er leuk uit én geeft je wat extra licht om ’s avonds een boek of tijdschrift bij te lezen. Uiteraard kun je een kerstboomsnoer ook gewoon aan de wand hangen. Vind je zo’n snoer nog een beetje saai? Dan kun je met kleine wasknijpers foto’s, polaroids of (kerst)kaarten aan het snoer hangen. Weet je direct wat je met al die vakantiefoto’s moet doen.

kerstboomsnoer polaroids

IJspegelverlichting

Misschien ken je ijspegelverlichting nog niet, maar daar moet snel verandering in komen. Deze verlichting is namelijk heel erg leuk en voegt ook buiten de kerstmaand om echt iets toe aan je interieur. IJspegelverlichting is een snoer met verschillende korte snoeren eraan. De snoeren hebben allemaal een andere lengte, zijn voorzien van led-lampjes en hangen als ijspegels naar beneden. Als je dit boven je bed hangt, lijkt het net alsof je onder een sterrenhemel slaapt. Een magisch effect. IJspegelverlichting is helemaal leuk als je een hemelbed hebt, zodat de verlichting rondom het gehele bed kan hangen. Voor een nóg magischer effect combineer je de verlichting met een klamboe.

Lichtsnoer

Aan een lichtsnoer hangen verschillende lampjes. Dit kunnen bijvoorbeeld grote witte of gekleurde lampjes zijn. Ook deze kun je, net als kerstboomverlichting, boven het bed of aan het bedframe hangen. Ook een leuke optie is om het lichtsnoer rondom de spiegel te hangen. Dan heb je ook nog eens extra licht als je je ’s ochtends opmaakt of je outfit in de spiegel bekijkt. Lichtsnoeren zijn vaak ook gewoon al erg leuk als je ze op een kast, bureau of tafel drapeert. Een makkelijke manier om net wat extra’s toe te voegen aan je interieur.

Door je kerstverlichting te hergebruiken kun je je slaapkamer ook in andere seizoenen een echte boost geven. Je slaapkamer wordt beter verlicht én ziet er net wat sfeervoller en gezelliger uit. Dus haal nu nog je kerstlampjes tevoorschijn en ga aan de slag!

 

Geef een reactie