TipsWonen

Waarom is het belangrijk om een primer te gebruiken?

We zaten de afgelopen weken steeds meer dan anders aan huis gekluisterd. Hierdoor valt achterstallig onderhoud sneller op. Wellicht gingen je handen al kriebelen bij het zien van al die klusjes die de afgelopen jaren zijn blijven liggen. Nu je alle tijd hebt om deze aan te pakken, kun je dan ook niet wachten om aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld met het doen van het nodige schilderwerk. Hoewel schilderen een zeer eenvoudig klusje lijkt, is een goede voorbereiding essentieel. Zonder goede voorbereiding, geen succesverhaal. Wij adviseren om bij het schilderen altijd een primer te gebruiken. Maar waarom eigenlijk? Is de aanschaf van Sigma s2u Nova Primer echt noodzakelijk?Sigma s2u Nova Primer

De zuiging van de ondergrond voorkomen

Veel mensen gaan vol enthousiasme een schilderklus tegemoet en komen er vervolgens achter dat schilderen moeilijker is dan het lijkt. Nadat ze de eerste laag verf aangebracht hebben, zien ze dat de verf zeer snel in de ondergrond wordt gezogen. Hierdoor is het resultaat alles behalve naar wens. Dit zien we voornamelijk terug bij pleisterwerk. Bovendien zie je door dit sterk zuigende karakter ook nog eens vaak de schilderbanen van de kwasten terug. Niet bepaald het resultaat waar je op zit te wachten.

Een primer wordt voornamelijk gebruikt om dit probleem te voorkomen. De samenstelling van primers zorgt ervoor dat het zuigende karakter verminderd. Hierdoor zal het resultaat van de originele verflaag veel mooier zijn. Bovendien hoef je minder verf te gebruiken voor hetzelfde resultaat. Hierdoor ben je dus uiteindelijk ook nog eens een stuk goedkoper uit. Bovendien kunnen primers op heel veel verschillende ondergronden gebruikt worden. Van pleisterwerk tot grondlaag voor bakstenen, werkelijk alles is mogelijk!

Vlekken voorkomen

In een druk huishouden is het simpelweg niet te voorkomen dat de muren beschadigd of vervuild raken. Je kent het wel: de muur staat net een week goed in de verf en je bent dol op het eindresultaat en dan ben je te laat als je kind een stift over de muur trekt. Ontzettend balen. Nu kan je natuurlijk bij de pakken neer gaan zitten, maar een dunne laag verf er overheen trekken is vaak al voldoende om de uitstraling van de muur weer een boost te geven. Tenminste, als je van een primer gebruik hebt gemaakt. Zoniet, dan loop je het risico dat de vlekken doordringen en daardoor ook in de nieuwe verflaag tevoorschijn komen. Hierdoor wordt het dus een gigantische klus om de uitstraling van je muur te verbeteren.

Om dit te voorkomen is het belangrijk om altijd eerst een goede primer aan te brengen. Houd er wel rekening mee dat er diverse primers op de markt verkrijgbaar zijn. Allemaal geschikt voor andere ondergronden. Vraag dan ook gerust advies in de winkel, webshop of bouwmarkt. Zo weet je altijd zeker dat je over de juiste primer beschikt.

Minder verf nodig

Nog een groot voordeel van een primer: je hebt uiteindelijk minder verf nodig voor de afwerking van de muren. Niet alleen omdat de muren minder zullen zuigen en daardoor ook minder lagen nodig hebben, maar ook omdat je de primer al in dezelfde kleur als de afwerklaag kunt laten aankleuren. Hierdoor zal de verf nog beter dekken en heb je weinig nodig om de afwerking compleet te maken.

Geef een reactie