DuurzaamTipsWonen

Zakelijk zonnepanelen leasen of kopen: de voor- en nadelen!

Zakelijk zonnepanelen leasen of kopen

Steeds meer ondernemers werken vanuit huis. Hun huis vormt het centrale middelpunt van hun bedrijf. Dat levert veel voordelen op, maar betekent ook dat je jouw woning als bedrijfspand moet beschouwen. De overheid probeert ondernemers steeds meer te stimuleren om groener te ondernemen. Bijvoorbeeld door de aanschaf van zonnepanelen. Ook steeds meer ondernemers die thuiswerken zijn hierin geïnteresseerd. Maar levert dit dan ook fiscale voordelen op? Soms wel, soms niet. Dit hangt er helemaal vanaf of jouw bedrijf aan de voorwaarden voldoet om in aanmerking te komen voor een subsidie.

Overweeg jij om zakelijk zonnepanelen bij zonnestroomnederland.nl aan te schaffen? En weet je nog niet zeker of je moet investeren of leasen? Wij zetten de voor- en nadelen van iedere keuze voor jou op een rijtje.

zonnepanelen leasen of kopen

Zakelijk zonnepanelen leasen

Voor sommige ondernemers is het interessanter om zakelijk zonnepanelen te leasen. Maar waarom eigenlijk? Van welke voordelen profiteer je dan? Wij zetten ze op een rijtje:

  • Je hebt verder geen omkijken meer naar de zonnepanelen. Deze worden volledig verzorgd en onderhouden door het leasebedrijf.
  • Als ondernemer betaal je maandelijks een vast tarief waar alles bij in zit. Zo weet je altijd precies waar je aan toe bent en kom je nooit voor onverwachte verrassingen te staan.
  • Zakelijk zonnepanelen leasen is de perfecte oplossing als je over de voordelen van zonnepanelen wilt beschikken, maar niet over voldoende financiële middelen beschikt om deze aan te schaffen.
  • Na twintig jaar maandelijks een vast tarief betalen, word je automatisch de eigenaar van de zonnepanelen. Hierdoor profiteer je vanaf dan van gratis stroom voor jouw bedrijf. Dit is dan ook direct het grootste voordeel bij zakelijk zonnepanelen leasen.

Natuurlijk kent het leasen van zonnepanelen niet enkel voordelen. Als het mogelijk is om zonnepanelen aan te schaffen, is dit altijd de meest voordelige optie. Bovendien kom je bij de aanschaf van zonnepanelen vaak voor interessante subsidies in aanmerking. Wij adviseren dan ook om samen met een boekhouder de voor- en nadelen van iedere keuze op een rijtje te zetten. Zo weet je direct wat de voordeligste optie is.

Zakelijk zonnepanelen kopen

Als je over voldoende financiële middelen beschikt om de zonnepanelen zelf aan te schaffen, is dit altijd aan te raden. Leasen kost immers altijd onder de streep meer geld, omdat je de panelen eigenlijk huurt en hierop een rentepercentage moet betalen. Pas als de zonnepanelen volledig afbetaald zijn (twintig jaar) krijg je te maken met fiscale voordelen. Kortom: als het mogelijk is om zelf te investeren in zonnepanelen, raden wij ook aan om dit gewoon te doen. Maar van welke voordelen geniet je dan?

  • Bij zakelijke zonnepanelen kun je vaak profiteren van mooie subsidies. Hierdoor liggen de uiteindelijke kosten een stuk lager.
  • Zodra de zonnepanelen aangeschaft zijn kun je genieten van de fiscale voordelen die dit met zich mee brengt. Zo wek je voortaan je eigen energie op, waardoor uiteindelijk flink zal besparen op de energierekening.
  • Zakelijke zonnepanelen geven jouw bedrijf een betere concurrentiepositie. Steeds meer consumenten hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Door gebruik te maken van zonnepanelen, laat jij zien dat jouw bedrijf op het welzijn van de aarde let.

Natuurlijk is de aanschaf van zonnepanelen enkel mogelijk als je hiervoor ook over voldoende financiële middelen beschikt. Het nadeel van zonnepanelen is dat deze natuurlijk niet goedkoop zijn. Als het je niet lukt om deze zelf aan te schaffen, maar wel over de voordelen van zonnepanelen wilt beschikken, is leasen altijd nog een goede optie.

Geef een reactie