TipsWonen

Waar moet je aan denken als je gaat verhuizen?

waar aan denken verhuizen

Eindelijk heb je het verlossende bericht ontvangen: het huis waar je al weken een oogje op hebt, is eindelijk van jou! Vol trots vertel je het nieuws aan iedereen die het maar horen wilt, maar plotseling bekruipt je toch een vreemd gevoel. Zenuwen verslaan de blijdschap als je bedenkt wat je allemaal moet regelen voor de verhuizing. Wat kan er wel niet allemaal misgaan? Geniet je van voldoende financiële reserves om de verbouwing uit te voeren? Wat gebeurt er als je iets belangrijks vergeet?

Stop! Al deze stress is nergens voor nodig. Ook bij een verhuizing geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Lees je daarom goed in en laat je voldoende informeren. Haal alvast wat verhuisdozen in huis en blijf ademen! In dit artikel geven we alvast enkele richtlijnen waar je aan moet denken als je gaat verhuizen.

verhuisdozen

Adreswijzigingen doorgeven

Natuurlijk is het wel belangrijk dat anderen op de hoogte zijn van de nieuwe situatie. Denk hierbij niet alleen aan vrienden en familie, maar ook aan bedrijven. Overheidsinstanties krijgen als het goed is direct een melding als je je op een ander adres inschrijft. Je hoeft hun dan verder ook niks te laten weten. Voor andere bedrijven is dit niet zo. Verzamel daarom enkele weken de post die je ontvangt. Bekijk van welke bedrijven je regelmatig post krijgt en schrijf de contactgegevens op. Deze kan je vervolgens een adreswijziging doorsturen. Zo weet je zeker dat de nieuwe bewoners straks geen post meer van jou ontvangen.

Begin tijdig met inpakken

Wacht niet te lang met inpakken! Vaak maken mensen de fout om tot het laatste moment te wachten met inpakken. Hierdoor ontstaat er veel stress rond de grote verhuisdag. Dit is ook helemaal niet nodig. Heb je werkelijk alle spullen nodig die nu in huis staan of zijn er al een hoop dingen waar je zonder kan? Denk bijvoorbeeld aan accessoires, fotolijstjes, winter- en/of zomerkleding, erfstukken en ga zo maar door. Dit zijn allemaal dingen die vroegtijdig ingepakt kunnen worden. Hiermee bespaar je veel tijd en stress.

verhuizen inpakken

Zorg er uiteraard wel voor dat je de juiste verhuisdozen aanschaft. Niemand wil natuurlijk een doos die halverwege de verhuizing scheurt of niet meer functioneert. Kies daarom voor kwalitatieve en sterke verhuisdozen. Een sterke verhuisdoos kan je bovendien altijd nog gebruiken voor het bergen van spullen, zeker geen miskoop dus!

Contracten opzeggen en afsluiten

Natuurlijk is het ook belangrijk dat stroom, gas en water op het nieuwe adres wordt geregeld. Dit doe je voor de verhuizing, zodat je op de verhuisdag zelf al van deze faciliteiten gebruik kunt maken. Als je al contracten hebt lopen op je huidige adres, is het belangrijk om deze vroegtijdig op te zeggen. Zo kom je nooit voor dubbele kosten te staan.

Beschik je over een energiecontract voor bepaalde tijd en is de looptermijn nog niet voorbij? Neem dan contact op met de leverancier en bekijk of het contract meegenomen kan worden naar een nieuw adres. Zo voorkom je kosten als je contractbreuk maakt.

Geef een reactie