InterieurWonen

Interieurtips om je woonkamer een snelle make-over te geven

Interieurtips om je woonkamer een snelle make-over te geven

Nu het nieuwe jaar weer van start gaan, voelen veel mensen ook weer de kriebels om hun interieur op de schop te gooien. Af en toe moet je vernieuwen, nietwaar? Hoewel je het liefst ieder jaar van een geheel nieuwe stijl geniet, heb je natuurlijk niet altijd zin om hier enorm veel geld aan uit te geven. Gelukkig is dat ook niet nodig. Met hier en daar wat kleine aanpassingen kun je jouw interieur direct een heel ander gevoel geven. Dat hoeft zeker niet veel te kosten. 

Ben jij echt klaar met jouw huidige interieur en ben je toe aan iets nieuws, zonder dat je te veel hoeft uit te geven? Lees dan hier onze interieurtips om jouw woonkamer een snelle (en voordelige) make-over te geven. 

Investeer in één grote eyecatcher 


Je hoeft echt niet alles binnen het interieur om te gooien om een ander gevoel te creëren. Soms doet één grote verandering al wonderen. Bedenk daarom goed hoeveel je maximaal aan de make-over wilt uitgeven en investeer dit in één goede, grote eyecatcher. 

Wat dacht je bijvoorbeeld van de vloerkleden bij Webkarpet.nl? Met een groot vloerkleed verbind je direct alle meubels in de woonkamer aan elkaar en geniet je van een samenhangend, sfeervol geheel. Met een vloerkleed weet je dan ook direct het gevoel vast te leggen waar je naar op zoek bent. Bovendien zijn vloerkleden in alle soorten en maten verkrijgbaar, waardoor je deze geheel naar eigen wens kunt samenstellen. Voor een zeer schappelijke prijs geniet je zo direct van een geheel ander interieur. 

Een andere kleur op de muur 


Verf hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Zeker als je maar één wand schildert. Kies daarom een accentmuur uit. Dit kan bijvoorbeeld de muur achter de bank of de televisie zijn. Deze muur geef je een andere kleur, terwijl je de rest met rust laat. Met een andere kleur op de muur profiteer je direct van een geheel andere sfeer in de ruimte. Kies bij voorkeur voor warme kleuren om voor een wat knussere sfeer te zorgen. Houd er natuurlijk wel rekening mee dat de kleur wel moet matchen met andere kleurgebruik in de ruimte. 

Koop tweedehands 


Wil je toch liever ook wat nieuwe meubels aanschaffen? Kijk dan eens op verkoopsites of breng een bezoekje aan de kringloopwinkel. Tweedehands spullen kun je voor een zeer klein bedrag aanschaffen en er zitten soms echt gigantische juweeltjes bij. Prachtige meubels die met een beetje extra aandacht er weer als nieuw uitzien. 

Heb je vrijwel geen budget? Probeer dan eerst je huidige meubels te verkopen en koop vervolgens met dat geld weer tweedehands meubels terug. Dat is niet alleen goed voor de portemonnee en de sfeer in huis, maar door het recyclen van meubels draag je ook nog eens je steentje bij aan het milieu! 

Verander de opstelling in huis 

Je hoeft echt niet altijd nieuwe dingen te kopen om een ander gevoel in huis te creëren. Soms helpt het al om de opstelling binnen je interieur te veranderen. Verplaats bijvoorbeeld eens een bank of kast. Dat kan de ruimte direct een gehele andere uitstraling geven, zonder dat het je ook maar iets hoeft te kosten. 

Geef een reactie