BadkamerInterieurWonen

Beton cire in de badkamer? Hier moet je aan denken!

Beton cire in de badkamer

De industriële stijl is niet meer weg te denken uit onze woontrends. Ook in de badkamer zien we deze stijl steeds meer aan populariteit winnen. Zie jij ook met regelmaat de prachtigste Pinterest-waardige plaatjes van betonnen muren in de badkamer voorbij komen? Dan vind je die personen misschien mazzelaars. Hoe mooi is het als je over een geweldige betonnen muur in de badkamer beschikt? Toch gaat het maar zelden om bestaande bouw. Waar betonlook verf van Homeofconcrete vaak gebruikt wordt in de woonkamer, is beton cire weer ‘the way to go’ in de badkamer. Maar wat is dat precies en waar moet je aan denken als je deze ook in jouw badkamer wilt aanbrengen?

Beton cire: wat is dat precies?

Ben je eigenlijk helemaal niet bekend met de term beton cire? Dan gaat er na het lezen van dit artikel waarschijnlijk een geheel nieuwe wereld voor je open. Dit is eigenlijk niet meer dan een watervaste variant van betonstuc. Dit stucwerk is al eeuwenoud. Het werd zelfs al gebruikt in de tijd van de Grieken en Romeinen gebruikt. Hierbij werd het voornamelijk ingezet om infrastructuur te dichten en/of te repareren. Inmiddels wordt beton cire eigenlijk nooit meer voor het bouwen van infrastructuur gebruikt. Daarentegen komt het wel plotseling veel meer voor in traditionele Nederlandse woningen. Hierbij wordt het als decoratiemiddel ingezet.

Beton cire kan voor heel veel verschillende doeleinden gebruikt worden. Bijvoorbeeld voor het maken van vloeren, als afwerking van de wanden of als wastafel. Kortom: veelzijdiger stucwerk bestaat bijna niet. Omdat beton cire zeer waterbestendig is wordt deze doorgaans veel in badkamers en keukens gebruikt.

Wil jij beton cire badkamer kopen en ben je benieuwd waar je op moet letten? Wij zetten de belangrijkste punten hieronder voor je op een rijtje.

Waar moet je aan denken?

Ben je van plan om zelf beton cire in de badkamer aan te brengen? Een goed idee! Met behulp van dit speciale stucwerk creëer jij de look die bij jouw woning past. Bovendien beschikt beton cire over ontzettend veel voordelen. Het grootste voordeel is dat je deze gemakkelijk zelf kunt aanbrengen. Zo bespaar je enorm doordat er geen professional aan te pas hoeft te komen

Bedenk wel dat beton cire een relatief dure oplossing is om je badkamer in betonlook te hullen. Betonlook verf of Chalk Paint kopen is vele malen goedkoper. Deze zijn echter wel minder geschikt voor vochtige ruimtes. Dus wees er wel van overtuigd dat je deze stijl voor meerdere jaren in de badkamer wilt gebruiken. Gelukkig is het een ijzersterk materiaal en zal je hier heel wat jaren plezier van hebben. Weeg alle voor- en nadelen tegen elkaar af, zodat je gemakkelijk de juiste keuze kunt maken.

Vraag om advies aan de fabrikant

Als je voor de eerste keer beton cire in de badkamer wilt aanbrengen, is het wel belangrijk dat dit natuurlijk op de juiste manier zal gebeuren. Vraag daarom gerust om advies aan de fabrikant van de beton cire. Meestal krijg je ook een duidelijke handleiding bij het stucwerk, maar het is wel zo prettig om het ook nog eens telefonisch of via de mail verduidelijkt te krijgen. Bij betoncire.shop vind je alles wat je nodig hebt om jouw badkamer van een betonnen look te voorzien!

Geef een reactie