TipsWonen

Waarom steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming

kiezen voor vloerverwarming

Vloerverwarming is vandaag de dag ontzettend gewild. In steeds meer nieuwbouwwoningen wordt deze standaard gelegd. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is dit niet simpelweg een extraatje bovenop de standaard verwarming, maar kun je goedkoopste vloerverwarming ook gebruiken als enige vorm van verwarming. En dat levert een aantal fijne voordelen op.

Maak jij momenteel plannen om de verwarming in huis aan te pakken? Of heb je een nieuw huis gekocht en twijfel je nog welke manier van verwarmen je gaat gebruiken? In dit artikel vertellen we waarom steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming en waarom dit wellicht ook voor jou de juiste keuze zal zijn.

Het hele jaar door warme voeten

Er is toch niets fijner dan het hele jaar door lekker op blote voeten lopen in huis? Zeker na een lange werkdag kunnen je voeten wel wat vrijheid gebruiken. Wist je dat het zelfs gezonder is voor je voeten om ze vaker uit schoenen te laten? Dit zorgt ervoor dat de voeten niet zo snel vervormen en je minder snel last krijgt van fysieke ongemakken. Stiekem zijn mensen ook niet gemaakt om op schoenen te lopen. We doen het om onze voeten te beschermen tegen invloeden van buitenaf, maar soms richten ze ook schade aan. Vaak op blote voeten lopen is dan ook zeer goed voor de stand en het behoud van je voeten. Ook bij het leren lopen van kinderen wordt aangeraden om dit zo veel mogelijk op blote voeten te doen. Maar hoe doe je dat wanneer de vloer ijskoud is?

Er komt altijd een moment in het jaar dat op blote voeten lopen niet meer prettig is. Wanneer je voeten (te) koud zijn, zal dit ook de rest van je lichaam afkoelen. Hierdoor krijg je het sneller koud en ben je in staat om nog meer te gaan stoken. Met vloerverwarming is dit probleem verleden tijd. Hierbij geniet je van heerlijke warme voeten, het hele jaar door. Hoe mooi zou het zijn om straks naar de sneeuw te kijken op je blote voeten? Met vloerverwarming is het allemaal mogelijk!Het hele jaar door warme voeten

Ook in de zomer geschikt

Maar hoe zit dat dan in de zomer? Wat heb je dan nog aan je vloerverwarming? Allereerst is het ook belangrijk om te bedenken dat je de radiatoren in de zomer meestal ook niet gebruikt. Het is dan ook niet gek dat de verwarming meestal enkel gedurende de herfst- en wintermaanden draait. Toch heeft vloerverwarming ook een groot voordeel voor de zomer. Bij de meeste systemen is het namelijk naast verwarmen ook mogelijk om te verkoelen. En dat klinkt natuurlijk als muziek in de oren op een tropische zomerdag.

Betere warmteverdeling

Dit is misschien wel het allergrootste voordeel van vloerverwarming. Doordat de buizen door het gehele huis liggen, zal de warmte veel beter verdeeld worden. Wanneer je een woning met radiatoren verwarmd, dan zal je altijd merken dat er warmere en minder warmere gedeeltes in huis aanwezig zijn. Bovendien voelt de warmte ook veel prettiger en geniet je sneller van een lagere temperatuur, waardoor er dus uiteindelijk ook minder gestoken hoeft te worden.

Geef een reactie