InterieurTipsWonen

Een open trap renoveren: hier moet je aan denken!

Een open trap renoveren

Een open trap is hét middelpunt van iedere moderne woning. Deze trap geeft de woning een speelse en moderne look. Ben jij de trotse eigenaar van een open trap en is deze aan vervanging toe? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

Het renoveren van een trap lijkt misschien niet al te moeilijk. Er zijn allerlei bedrijven die je deze klus uit handen willen nemen. Het is echter aan jou om ervoor te zorgen dat de trap volledig aansluit aan jouw interieur en de uitstraling van het huis. Een open trap renoveren kan best lastig zijn als je niet weet waar je op moet letten. Door het gebrek aan stootborden ontsnapt de warmte tussen de treden door bijvoorbeeld al snel naar boven. Dit wil je natuurlijk voorkomen.

Ben jij benieuwd waar je aan moet denken bij het uitvoeren van een traprenovatie? Wij zetten de belangrijkste zaken op een rijtje.

Open trap: voor iedereen en elke woning geschikt

Een open trap doet het met name goed staat in een moderne woning maar misstaat ook niet in een wat klassieker huis. Bij een open trap is er heel veel mogelijk qua uitstraling of je nu op zoek bent naar een klassieke, moderne of misschien zelfs wel landelijke uitstraling.

Een open trap renoveren vraagt wel om de nodige expertise. Wanneer je dit niet op de juiste manier aanpakt, zal er bijvoorbeeld veel warmte verloren gaan door het ontbreken van stootborden. Experts weten hoe ze dit warmteverlies tegen kunnen gaan. Bij een grote traprenovatie is het inschakelen van een expert dan ook het beste.

Trap weer dichtmaken

Het is niet alleen mogelijk om de uitstraling van een open trap te veranderen. Je kunt er ook voor kiezen om de trap dicht te maken.

Er kunnen verschillende redenen zijn om een open trap dicht te maken. Het kan zijn dat het warmteverlies te groot is. Het kan ook met jonge kinderen best gevaarlijk zijn wanneer er geen stootborden aanwezig zijn. Voordat je het weet, glijdt er een beentje tussen de traptreden door. Het is mogelijk om de trap dicht te laten, maar tegelijkertijd de speelsheid van de open trap te bewaren. Hier zijn verschillende speciale technieken voor beschikbaar. Vraag aan een expert naar de  mogelijkheden, zodat de trap geheel naar wens gemaakt kan worden.

Specialist inschakelen of zelf doen?

Het is mogelijk om de trap zelf te renoveren maar je kunt het werk ook uitbesteden. Dit heeft in de meeste gevallen de voorkeur. Een expert kan materialen vaak goedkoper aanschaffen, heeft meer ervaring en is hierdoor ook sneller klaar met de renovatie. Hierdoor bespaar je veel tijd en energie!

Geef een reactie