DuurzaamTipsWonen

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een nieuwe cv-ketel?

De cv-ketel speelt een ontzettend belangrijke rol in iedere woning. Deze ketel is de spil van het wooncomfort. Zonder cv-ketel geen verwarming en dus ook niet fijn wonen. Bovendien regelt de ketel niet alleen je verwarming, maar ook het warme water. Zonder een goede cv-ketel kan dan ook eigenlijk niet. Daarom is het best spannend om een nieuwe cv-ketel uit te kiezen. Want waar let je op? Speelt het budget met name een belangrijke rol en ben je op zoek naar een goedkope cv? Of maakt het geld je eigenlijk weinig uit, zolang deze maar zo effectief mogelijk werkt?

In dit artikel helpen we je alvast een beetje op weg en zetten we de belangrijkste dingen om op te letten bij de aanschaf van een nieuwe cv-ketel voor je op een rijtje.

Kies je voor een solo cv-ketel of een combiketel?

De allereerste vraag waar je over na moet denken is of je voor een solo cv-ketel of een combiketel kiest. De combiketel is verreweg de meest gekozen cv, maar er zijn ook mensen die juist de voorkeur geven aan een solo variant. Dit heeft er met name mee te maken of je naast de cv-ketel ook al een losse boiler of geiser gebruikt. Dan is het niet noodzakelijk wanneer het warme water ook nog eens geregeld wordt door de combiketel.

De meeste mensen geven de voorkeur aan een combiketel omdat alles in één apparaat verwerkt zit, waardoor je uiteindelijk vaak ook veel meer zult besparen. Daarnaast beschik je zo over één compact apparaat, iets wat ook nog eens heel veel ruimte scheelt.

Voldoende vermogen

Voldoende vermogen is van essentieel belang voor een optimale werking van de cv-ketel. Wanneer de ketel over te weinig vermogen beschikt, heeft het zeer veel moeite om jouw gehele woning te verwarmen. Daarom is het eerst belangrijk om na te gaan hoeveel vermogen je nodig hebt voor de grootte van jouw eigen woning. Hierbij is het ook belangrijk om juist weer niet voor een ketel te kiezen met een té groot vermogen. Wanneer een cv-ketel meer vermogen heeft dan nodig is, zal deze onnodig veel energie verbruiken. De juiste balans is daarom ook enorm belangrijk voor jouw comfort én de hoogte van de energierekening.

Wij adviseren om altijd advies te vragen bij een adviseur. Deze kan op basis van de grootte en de isolatie van jouw woning bepalen hoeveel vermogen je minimaal nodig hebt. Dankzij de ervaring van deze specialisten weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.Voldoende vermogen cv

Voor welk merk kies je?

Dit is een belangrijke vraag om jezelf te stellen. Ieder merk kent goede en slechte verhalen. Daarom is het belangrijk om allereerst zelf research te doen naar de verschillende mogelijkheden. Wat zeggen andere consumenten? Zijn de verhalen over het algemeen positief of klinken er vooral negatieve geluiden? Je kunt er ook voor kiezen om een merkonafhankelijke adviseur te kiezen. Dit zijn adviseurs die zelf geen profijt hebben bij het aanprijzen van een specifiek merk en die altijd en eerlijk en objectief advies zullen geven. Hierbij wordt er echt enkel gekeken naar welk merk het beste past bij jouw woning en waarom. Zo weet je zeker dat je van het juiste advies wordt voorzien.

Geef een reactie