BadkamerTipsWonen

De voordelen van een inloopdouche

De voordelen van een inloopdouche

Inloopdouches worden steeds vaker toegepast in de badkamer. Met hun luxe en moderne uitstraling zijn ze een lust voor het oog. Ze worden echter niet alleen als heel modern beschouwd, maar leveren ook een aantal grote praktische voordelen op. Om te bepalen of een luxe inloopdouche ook wat voor jou is, hebben wij de talloze voordelen hiervan op een rijtje gezet.

Wat is een inloopdouche?

De naam zegt het eigenlijk al. Een inloopdouche is een doucheruimte waar je eenvoudig binnen kunt stappen. Er zijn dus geen randen of drempels waar je eerst over moet stappen. De inloopdouche is gewoon gelijk aan de vloer. Er zijn verschillende mogelijkheden om deze ruimte toch nog enigszins af te bakenen. Een veel gebruikte optie zijn glazen wanden, maar ook een simpel douchegordijn behoort tot de mogelijkheden. In sommige gevallen laat men de inloopdouche zelfs geheel open. Hierbij moet er wel sprake zijn van een goede afvoer, want anders staat de badkamer binnen mum van tijd blank.

Door de jaren heen is de populariteit van de inloopdouche enorm toegenomen. Dat is natuurlijk niet zonder reden, want deze praktische douche beschikt over talloze voordelen. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder.

Veiliger in gebruik

Het grootste voordeel van een inloopdouche is dat het veel veiliger in gebruik is. Je zal immers niet de eerste zijn die over een drempeltje struikelt bij het binnenstappen van een douche. In sommige gevallen is dit zelfs onmogelijk. Denk hier met name aan senioren, kinderen of mensen die slecht te been zijn. Zij hebben baat bij een douche die geheel gelijkvloers is. En een inloopdouche kan dat uiteraard bieden. De kans op valpartijen is hierdoor aanzienlijk kleiner.

Let op: het is wel belangrijk om na te denken over het materiaalgebruik in de badkamer. Sommige tegels kunnen namelijk enorm glad worden, wat voor onnodig gevaarlijke situaties zorgt. Kies daarom voor tegels die niet snel glad zullen worden, waardoor je over nóg meer veiligheid beschikt.

Hygiënisch

Nog een groot voordeel van de inloopdouche is dat deze gemakkelijk schoon te maken is. Je kunt de vloer eenvoudig dweilen en vuil kan zich minder gemakkelijk ophopen, doordat er geen randjes of opstaande hoeken zijn waar ze zich in kunnen nestelen. Hierdoor geniet je van een hogere hygiëne in de badkamer en blijft de douche ook nog eens veel langer mooi.

In alle soorten en maten

De populariteit van de inloopdouche neemt enorm toe. Dit zorgt ook voor een gigantische stijging in het aanbod. Inloopdouches zijn vandaag de dag dan ook in werkelijk alle soorten en maten verkrijgbaar. Hoewel steeds meer moderne badkamers van een inloopdouche genieten, betekent dit niet dat ze enkel mooi staan in een modern ingerichte ruimte. Inloopdouches zijn tegenwoordig namelijk geheel naar wens en de door jou gewenste stijl aan te passen. Zo weet je zeker dat deze bij de ruimte past en creëer je één sfeervol geheel.

Wist je dat je met het kopen van een inloopdouche ook nog eens enorm veel keuzevrijheid ervaart in het kiezen van de juiste afmetingen? Zo kan de douche geheel op de grootte van de badkamer aansluiten. In een grotere badkamer haal je ook een wat grotere inloopdouche in huis en in de kleinere badkamer hou je het compact en praktisch. Voor iedere badkamer is er wel iets te vinden!

Geef een reactie