AlgemeenWonen

Recreatiewoning populair tijdens corona

Recreatiewoning populair tijdens corona

De coronacrisis heeft een enorme impact op ons dagelijkse leven. Inmiddels leven we al een jaar in onzekerheid en is er nog geen zicht op beter. Naast dat veel anders is dan normaal, zitten we ook enorm aan huis gekluisterd. Verder dan een wandeling rond het huis komen we niet. Bovendien zitten ook vakanties er al ruim een jaar vrijwel niet in. Terwijl de muren op je afkomen, verlang je dan ook nog maar naar één ding: er even lekker tussenuit. Geen wonder dat de populariteit van recreatiewoningen enkel toeneemt. Zelfs wanneer andere faciliteiten op dit moment niet mogelijk zijn, voelt het al heel prettig om eens in een andere omgeving te zijn en te genieten van een luxe vakantiewoning. 

Recreatiewoning kopen 

Was jij het afgelopen jaar één van de gelukkigen die van een fijne recreatiewoning kon genieten? Genieten van volledige vrijheid in een voor jou nog onbekende omgeving? Of heb je wellicht hier zelfs al vaker toevlucht gezocht? Dan zal het je vast ook niet verbazen dat steeds meer mensen overwegen om zelf een recreatiewoning te kopen. Dit heeft immers talloze voordelen. 

Ten eerste het feit dat je nooit meer aan boekingen verbonden bent. Je hoeft niet weken vooruit te plannen. Je kunt de dag zelf beslissen dat je er even tussenuit wilt en je bent binnen mum van tijd op de plaats van bestemming. Dat geeft natuurlijk ultieme vrijheid. Een fijn idee dat je kunt gaan en staan waar je maar wilt en dat er altijd een fijn plekje buiten jouw eigen woning is waar je terecht kunt. 

Daarnaast brengt een eigen recreatiewoning soms ook financiële voordelen met zich mee. Zo is het mogelijk om de woning tegen betaling te verhuren. Op de momenten dat jij hier niet bent, kun je dus alsnog wat geld bijverdienen. Zeker op gewilde locaties zoals in het bos of aan het strand is er genoeg animo om de woning tegen scherpe prijzen te verhuren. 

Prijzen van recreatiewoningen 

Door de coronacrisis is de vraag naar recreatiewoningen in Nederland enorm toegenomen. Ondanks de groeiende vraag blijft het aanbod echter zwaar achter. Daardoor is het afgelopen jaar ook duidelijk te zien dat de prijzen van recreatiewoningen gestaag toenemen. Heb je dus behoefte aan een eigen vakantiewoning? Wacht hier dan niet te lang mee, zodat je straks in elk geval niet de hoofdprijs hoeft te betalen. 

Een bijkomend voordeel is wel dat door de groeiende vraag naar recreatiewoningen deze ook voor hogere prijzen verhuurd kunnen worden. Als je het slim aanpakt, hoeft de prijsstijging dus financieel gezien weinig te betekenen. 

Recreatiewoning financieren 

Enthousiast geworden over de aanschaf van een eigen recreatiewoning? Er zijn verschillende manieren waarop mensen een mooie vakantiewoning kunnen aanschaffen. Naast spaargeld zijn er ook mogelijkheden als een recreatiewoning hypotheek en een consumptief krediet. 

Bij het kopen van een huis is een hypotheek vrijwel vanzelfsprekend. Bij een recreatiewoning ligt dat helaas anders; je moet je aan de voorwaarde van de hypotheekverstrekker houden én je kan geen 100% van de woning financieren. Je kan je voorstellen dat dit enige problemen kan opleveren als je een huis in het buitenland wilt kopen of niet voldoende spaargeld hebt. 

Een andere optie is je recreatiewoning financieren met een consumptief krediet. Leen je geld middels een consumentenkrediet, dan is je huis geen onderpand en ben je vrij in je leendoel. Zonde het complex te maken; je leent geld en bepaalt zelf waaraan je het besteed. In het geval van een recreatiewoning kan je bijvoorbeeld een woning kopen in het buitenland en bepaal je zelf hoeveel je van deze woning wilt financieren. Het is dus ook mogelijk om een opknapper te kopen en deze met het krediet te verbouwen. 

Benieuwd hoeveel geld je kunt lenen? Bezoek dan ook eens een website als Frisia.nl.

Geef een reactie