TuinWonen

Je tuin beschermen tegen ongenode gasten

Je tuin beschermen tegen ongenode gasten

In Duitsland werd kortgeleden de eerste omheining tegen wolven neergezet. Nu is dat gelukkig hier in Nederland nog niet echt een issue en kun je volstaan met bijvoorbeeld een hekwerk van gaas. Beschermen en afschermen is wel belangrijk, je wil immers wel van je privacy genieten. Je wil je veilig voelen in je eigen tuin, de achtertuin waar je zoveel energie in hebt gestoken en die nu juist zo mooi is.

Je bent hartstikke creatief en het is altijd weer een uitdaging voor je om met zo weinig mogelijk geld een zo fantastisch mogelijk resultaat neer te zetten. Je knapt liever iets weer op dan dat je het vervangt door iets nieuws. Als er echter nog niets is, zoals nu in je achtertuin waar geen enkele afrastering aanwezig is, zul je een keuze moeten maken in welke bescherming je aanschaft. Je zoekt een functionele afscheiding die niet te duur is, zoals groen gaas voor tuinomheiningen.

gaas voor tuinomheiningen

Natuurlijk

Het grote voordeel van groen gaas is dat het de natuurlijke uitstraling van je tuin en de omgeving niet verstoord. Je kunt een groen geplastificeerde gazen afscheiding in elk tuinontwerp toepassen. Ook is het mogelijk om het gaas te laten begroeien met een klimplant, zoals Hedera. Zo heb je snel privacy tussen jou en je buren. Het voordelig geprijsde gaas is een uitkomst bij nieuwbouwwoningen. Alles kost al zoveel geld: de inrichting van je huis, de verhuizing, de nieuwe verzekeringen en de energierekening. Met een tuinafscheiding groen gaas heb je een snelle natuurlijke en duurzame erfafscheiding.

De dichte tuin

Natuurlijk vind je het fijn als het oppervlak van je tuin goed en duidelijk is aangegeven. Jouw tuin is toch echt van jou en je wil niet dat er andere mensen of andere ongenode gasten zomaar gaan zitten picknicken. Een stuk gras met een picknicktafel kan heel uitnodigend zijn! Maar zodra je gaas om het stukje gras zet, weten mensen dat het niet echt gewaardeerd wordt als ze er gaan zitten. Een ander voordeel van gaas is dat het de wind door laat. Je kunt een tuin helemaal dichtspijkeren met houten schuttingen maar dan wordt de tuin snel onleefbaar, zeker op een windstille en hete zomerdag.

Voordelen tuinafscheiding gaas:

  • Voordelig in aanschaf
  • Snel resultaat
  •  Geschikt voor alle tuinontwerpen
  • Je tuin behoudt een natuurlijke uitstraling
  • Open structuur voor wind en verkoeling

Koop het op shop.buma.com

Geef een reactie