TipsTuinWonen

De voordelen van een loungebank in de tuin

De voordelen van een loungebank in de tuin

De zoektocht naar nieuwe tuinmeubels kan erg tijdrovend zijn, zeker omdat het aanbod enorm groot is. Zo heb je de keuze uit verschillende tuinsets, waaraan je gemakkelijk kunt dineren, maar er is ook een enorm aanbod verschillende loungesets. Niet iedereen heeft de ruimte om beide opties toe te passen, dus dient in veel gevallen een keuze gemaakt te worden. Een loungebank buiten neemt echter vele voordelen met zich mee. Het is dan ook niet voor niets dat dit een erg populair tuinmeubelstuk is die in vele soorten, maten, kleuren, materialen en prijsklassen te vinden is.

Kom optimaal tot rust op jouw loungebank voor buiten

Tegenwoordig antwoord bijna iedereen hetzelfde wanneer je vraagt hoe het met iemand gaat: ‘druk’. In de hedendaagse maatschappij ontkom je bijna niet meer aan de drukte. De behoefte om thuis lekker tot rust te komen is daarom bij velen enorm groot. En hoe kom je beter tot rust dan na een lange dag werken de laatste zonnestralen mee te pikken op een heerlijke loungebank voor buiten? Loungebanken zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Zo zijn deze uiterst geschikt om languit op te liggen zodat je goed kunt zonnen, maar ook om onderuit gezakt in te zitten en lekker een boek te lezen. Extra tip: koop een los voetenbankje, zodat je helemaal onderuit kunt liggen! Geen behoefte om te liggen? Plaats een dienblad op het voetenbankje en voilà: je hebt er een extra tafel bij!

loungebank voor buiten

Meer dan genoeg keuze

Doordat de populariteit van de loungebank voor buiten de laatste jaren enorm is gestegen, is het aanbod ook enorm gegroeid. Zo zijn loungebanken in een verscheidenheid van soorten, maten, materialen, kleuren en prijsklassen verkrijgbaar. Op deze manier vind je altijd wel een perfecte loungebank die in jouw tuin of op jouw balkon past! Kies voor een loungebank met zachte kussens en een aluminium frame voor een moderne uitstraling of ga voor een teakhouten versie die na verloop van tijd zilvergrijs verkleurd voor een landelijke uitstraling. Bovendien kan je ook helemaal zelf bepalen voor welke doeleinden je de loungebank wilt gebruiken. Een model met een wat dieper zitvlak zorgt ervoor dat je heerlijk onderuit gezakt een boek kunt lezen en genoeg ruimte hebt om eventueel in de breedte languit te liggen. Een model met een hogere rugleuning en smaller zitvlak zorgt er daarentegen voor dat je iets comfortabeler rechtop kunt zitten en bijvoorbeeld gemakkelijk kunt eten. Kies voor een speciale dinner loungebank waarmee je wat hoger zit, waardoor deze gemakkelijk aan een eettafel te plaatsen is.

Een loungebank buiten: voor ultieme gezelligheid

Naast het feit dat een loungebank in de tuin of op het balkon erg mooi staat en praktisch is, zorgt deze ook voor veel gezelligheid. Afhankelijk van de grootte kun je met meerdere mensen genieten van het comfort en lekker knus tegen elkaar aan kruipen. Plaats de loungebank dichtbij een vuurkorf of open haard, zodat je ook tijdens de koudere avonden ’s avonds lekker buiten nog kunt genieten van een wijntje. Bovendien komt een loungebank ook zeer van pas wanneer je bijvoorbeeld jouw verjaardag in de tuin wilt vieren. Dankzij het handige formaat kunnen veel mensen worden voorzien van een fijne, comfortabele zitplek. Door verschillende loungebanken op een praktische manier bij elkaar te plaatsen zorg je ervoor dat veel mensen kunnen zitten, maar wel nog op een fijne afstand van elkaar kunnen kletsen. Plaats te midden van de banken (en/of stoelen) één of meerdere tafels waar de hapjes en drankjes op neergezet kunnen worden en klaar is kees! Jouw feestje is gegarandeerd een succes.

Geef een reactie