meubelsWonen

Welk zorgmeubel past bij jou?

Welk zorgmeubel past bij jou

Ontdek welk zorgmeubel het beste bij je past

Ben je benieuwd welk zorgmeubel het beste bij je past? Er zijn diverse soorten zorgmeubels die je leven net even wat aangenamer maken. Zo kun je een sta op stoel kopen, maar ook de keuze maken voor een relaxfauteuil. In dit artikel vertellen we je meer over zowel de sta op stoel als de relaxfauteuil en kom je erachter welk zorgmeubel het beste bij je past. Lees snel verder voor meer informatie.

Sta op stoelen

Sta op stoelen zijn ook wel comfortabele stoelen die hulp bieden bij het opstaan middels een elektromotor. Door op de knop te drukken, gaat de stoel omhoog en zal deze iets naar voren kantelen. Hierdoor wordt opstaan eenvoudiger. Sta op stoelen worden veel gebruikt door mensen die met fysieke klachten te maken hebben die komen door ouderdom of een beperking. De kantelfunctie helpt bij het gaan zitten. Doordat sta op stoelen je helpen op te staan, heb je geen hulp nodig van anderen. Ook kun je deze stoelen geheel naar je eigen maat en wensen aanbieden. Sta op stoelen brengen diverse voordelen met zich mee. Zo staat de sta op stoel bekend om de volgende voordelen:
– De sta op stoel geeft een hoog zitcomfort
– Als je op een sta op stoel zit, ervaar je minder druk in je rug en billen
– Sta op stoelen zorgen voor een betere vochtafvoer uit de benen
– De stoelen zijn ook uitermate geschikt om in te slapen

Relaxfauteuil

De relaxfauteuil is ook wel een stoel die je in diverse posities kunt verstellen. Hierbij krijgt je lichaam in iedere positie de juiste ondersteuning. Ook beschikken deze stoelen vaak over een voetenbankje. Je kunt uiteraard ook een gewone fauteuil kopen om in te relaxen, maar er zijn wel degelijk verschillen tussen gewone fauteuils en relaxfauteuils. Dit verschil zit hem vooral in de functies. Zo hebben relaxstoelen vaak meer mogelijkheden tot het verstellen van de stoel en zijn deze meer gericht op comfort. Relaxstoelen kunnen in diverse standen zowel de nek, rug als de benen ondersteunen. In tegenstelling tot normale fauteuils zijn relaxstoelen elektrisch verstelbaar en hebben ze vaak een uitklapbare voetensteun. Dit maakt relaxstoelen tot duurdere stoelen dan normale fauteuils. Een elektrische relaxstoel dient regelmatig van stroom voorzien te worden. Daarom is het van belang de stoel te plaatsen bij een plek waar je een stroomvoorziening hebt of voor een model met accu te kiezen.

Weet jij al voor wat voor soort zorgmeubel je gaat kiezen?

Geef een reactie