Tuin

Zo verzorg je jouw bananenplant

Zo verzorg je jouw bananenplant

De bananenplant is een ware eyecatcher met haar grote, frisgroene bladeren. Deze plant is dan ook zeer geliefd onder plantenliefhebbers en interieurdesigners. Met deze plant haal je zo de tropen in huis! De bananenplant is in verschillende soorten te verkrijgen met elk een unieke uitstraling. Door een bananenplant in huis te halen, kun je een zeer sfeervol en gezellig interieur creëren. Wil jij ook graag een bananenplant kopen? Klik hier, en ontdek zelf de verschillende soorten! Zodra je jouw bananenplant ontvangen hebt, wil je natuurlijk graag weten hoe je deze het beste kunt verzorgen. Lees snel verder om hier achter te komen, want in deze blog geven we jou alle ins en outs over de verzorging van jouw nieuwe groene vriendje!

Kies de juiste standplaats

De bananenplant blijft natuurlijk een tropische plant, ook al staat hij bij jouw in de woonkamer in Nederland. De bananenplant staat dan ook het liefst op een zonnige, lichte plek.

Geef voldoende water

 De bananenplant is niet weggelegd voor mensen die nog weleens vergeten om hun planten water te geven. Want de bananenplant heeft relatief veel water nodig. Veel meer dan de gemiddelde plant die je in je woonkamer hebt staan. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig aanvoelt, maar houd het wel goed in de gaten dat er geen wortelrot ontstaat!

Geef de plant plantenvoeding

 Geef de bananenplant regelmatig plantenvoeding. Circa één keer per maand is voldoende.

Verwijder stekjes op tijd

 Wanneer je jouw bananenplant goed verzorgt, zullen er al snel één of meerdere stekjes aan gaan groeien. Dit is natuurlijk ontzettend mooi, want deze stekjes kun je op den duur wegsnijden en nieuwe volwaardige planten uit laten groeien. Wel is het van belang om de stekjes op tijd te verwijderen. Wanneer je de stekjes te lang aan de moederplant laat zitten, kan het zijn dat alle energie naar de stekjes toegaat. Hierdoor groeit de moederplant minder goed dan voorheen.

Verwijder eventueel dode bladeren

 De bananenplant staat erom bekend dat de oudere bladeren op den duur bruin kleuren (vooral aan de randen) en wat kunnen gaan hangen. Omdat dit bij deze plant hoort, is dit geen enkel probleem. Je hoeft dus niet meteen bang te zijn dat je geliefde bananenplant dood gaat. Vind je deze bruine, hangende bladeren niet mooi? Dan mag je ze gerust verwijderen. Zorg er wel voor dat je de plant niet beschadigd.

Geef een reactie