InterieurTipsWonen

De zwarte inloopdouche; trend van het jaar

De zwarte inloopdouche; trend van het jaar

Zwart is op dit moment helemaal hot in het interieur. En zo ook in de badkamer! We zien zwart namelijk op steeds meer plekken terug, denk aan zwarte keukens, mooie zwarte stalen deuren of zwarte kozijnen. Maar ook wat subtieler, denk dan aan handgrepen of het zeeppompje. In de badkamer vertaalt de zwarte kleur zich ook goed, zo is er de laatste tijd een enorme groei in de vraag naar mooie inloopdouches, voornamelijk van zwart.

Inloopdouche straalt luxe uit

De inloopdouche is al jaren erg populair. Dit komt voornamelijk door zijn open ontwerp en luxe uitstraling. Een perfect item om je badkamer helemaal mee af te maken. Dankzij de hoeveelheid glas blijft de badkamer licht en open. Een zwarte inloopdouche contrasteert mooi met het wit van bijvoorbeeld de tegels of de muur. Een zwarte douchecabine heeft vaak een frame met een meervaksverdeling. Denk bijvoorbeeld aan een of meer horizontale balken en verticale balken. De stang ter ondersteuning is dan vaak ook in het zwart, zodat het geheel mooi wordt doorgetrokken.

Inloopdouche straalt luxe uit

De voordelen van de inloopdouche

Een inloopdouche heeft veel voordelen ten opzichten van bijvoorbeeld een douchecabine. Je kunt de douche namelijk zo instappen zonder drempels en je hebt geen douchebak waar je rekening mee hoeft te houden. Daarnaast heb je in een inloopdouche veel meer de ruimte dan wanneer je gaat douchen in een douchecabine. Als je overigens juist wel op zoek bent naar een douchecabine, die zijn tegenwoordig ook vaak in het zwart leverbaar.

Zwart is tijdloos

Het lastige aan trends is, ze komen en ze gaan. Sommige kleuren zijn ineens populair en houden dit jaren vast, terwijl andere kleuren weer snel uit de mode raken. Het kan daarom lastig zijn om de juiste kleur voor de badkamer te vinden. Maar met een zwarte inloopdouche loop je dat risico wat ons betreft niet. Zwart is namelijk een tijdloze kleur en kan ook eindeloos me andere kleuren gecombineerd worden. Dit hoeft zeker niet enkel wit te zijn. De betonlook is tegenwoordig ook helemaal in! Dat deze kleur populair is, kun je ook terug zien in de sanitair zaken. Zowel in webshops als winkels hebben steeds meer bedrijven zwarte inloopdouches en andere zwarte producten. Een goede zet wat ons betreft!

Geef een reactie